Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern reivindica a Madrid el model català de lluita contra la violència masclista

La presidenta de l'ICD i la directora general d'Igualtat han participat aquest matí a Madrid a la Comissió Sectorial d'Igualtat

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, i  Mireia Mata, directora general d’Igualtat del Departament e Treball, Afers Socials i famílies, han demanat aquest matí a Madrid respecte per les estratègies i estructures que s’han creat i desenvolupat a Catalunya per avançar en la igualtat efectiva de dones i homes i contra la violència masclista. S’han manifestat en aquest sentit en el marc de la Comissió Sectorial d'Igualtat que ha tingut lloc a la seu central del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.
 
Un dels temes de l’ordre del dia de la reunió que han mantingut avui els representants de les CCAA és el Pacto de Estado sobre Violencia de Género. Al respecte, Balada  ha manifestat que “no podem vincular-nos a un Pacte quan des de Catalunya estem treballant per a un Pacte Nacional contra la Violència masclista amb totes les institucions i entitats d’arreu de Catalunya, amb moltes de les quals  treballem conjuntament des de fa anys, com per exemple a través de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista, màxim òrgan de coordinació en aquest àmbit, formada per una seixantena d’agents socials”.
 
Per la seva banda, Mata ha afirmat que “A Catalunya som pioners en el treball territorial i en xarxa perquè és la forma més efectiva de transformar la societat i ens hem dotat de lleis i estructures com el Programa d'intervenció integral contra la violència masclista, que ens permet avançar en la prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista, i els seus fills i filles”.
 
En la reunió d’avui, també han deixat palès el seu desacord pels criteris de repartiment i la distribució del crèdit que l’Estat atorga a les Comunitats Autònomes per a programes i prestació de serveis per a víctimes de violencia masclista, alguns dels quals es reparteixen de manera homogènia. Catalunya, juntament amb Balears, País Valencià i Navarra s’han abstingut en la votació per a l’aprovació dels criteris de repartiment d’aquests diners.


Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada