Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

160 docents participen en una jornada sobre coeducació i valoració dels sabers de les dones

La sessió ha estat organitzada per l'Institut Català de les Dones i el Departament d'Ensenyament amb motiu del Dia Internacional de l'Educació no Sexista

L’ICD i el Departament d’Ensenyament han organitzat per sisè any consecutiu una Jornada amb motiu del Dia Internacional de l'Educació no Sexista. La iniciativa que ha tingut lloc enguany sota el títol “Posem en valor els sabers femenins”, ha comptat amb la participació de 160 docents de tots els nivells i àmbits educatius amb l’objectiu de reflexionar sobre els rols de les dones i l’intercanvi d’experiències en el camp de la coeducació.
 
En l’acte d’inauguració, la presidenta de l'ICD, Núria Balada, ha subratllat que “cal recuperar la genealogia femenina de tots els sabers i també cal reconèixer la importància dels seus sabers en el món de la cura. Els sabers associats a la cura de la vida han quedat exclosos dels currículums escolars i això fa que no siguin considerats una responsabilitat individual i social, i es perpetuen models que atribueixen a les dones l’obligació de cuidar i als homes el privilegi de ser cuidats. La família ha de donar a conèixer aquests sabers als fills i a les filles, però l’escola també”.
 
Finalment, Balada ha destacat que “la Llei 17/2015, del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes determina les fites a aconseguir en coeducació. Hem de fer un esforç per superar la realitat sexista i l’escola hi té molt a dir. L’escola pot ser i volem que sigui un àmbit coeducatiu de primer nivell. Sense justícia de gènere no hi ha justícia social”.  
 
En la jornada, Amparo Tomé, professora de sociologia a la UAB i assessora en temes de coeducació, ha dictat una conferència sobre educar des del feminisme a les etapes d’infantesa i a la de secundària. I dues taules rodones han permès aprofundir en la necessitat de posar en valor els sabers de les dones oferint diferents mirades tant des de l’educació, com des d’altres professions.
 Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada