Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

L'Institut Català de les Dones endega una campanya que promou el rebuig social contra la violència masclista

"Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices. Gira-li l'esquena" és una campanya unitària que també subscriuen diputacions i entitats municipalistes

El Manifest institucional i una jornada tècnica posen l’accent en la violència masclista que pateixen les dones amb diversitat funcional

L’Institut Català de les Dones, les quatre Diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, divulguen a partir d’avui una campanya unitària institucional de sensibilització amb el missatge “Qui exerceix la violència masclista necessita còmplices. Gira-li l’esquena”. La campanya consta de cinc imatges amb fotografies de persones voluntàries que mostren la seva espatlla despullada i tatuada amb paraules de rebuig a aquesta xacra.
 
Amb aquesta campanya, l’Institut Català de les Dones es posa al costat de la ciutadania en el seu rebuig cada cop més generalitzat de la violència masclista i promou que s’avanci en la deslegitimació pública d’aquesta xacra. L’objectiu és que la contundència del rebuig social de la violència masclista produeixi un canvi en la conducta de qui l’exerceix i s’avanci en una nova cultura de les relacions entre homes i dones.
 
La campanya, que té lloc en motiu que el proper dimarts es commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, serà àmpliament divulgada gràcies a la col·laboració i coordinació institucional a través dels mitjans de comunicació propis de les institucions implicades fins el proper dia 30 de novembre.
 
Aquest consens institucional contra la violència masclista en les estratègies de sensibilització i prevenció també es demostra en el Manifest unitari que pacten la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes i que enguany se centra en la violència masclista que pateixen les dones amb diversitat funcional.
 
Jornada sobre violència masclista i diversitat funcional
 
L’Institut Català de les Dones organitza demà la Jornada “Dones diverses, dones en situació de violència masclista” centrada també en la violència masclista que pateixen les dones amb diversitat funcional. La reunió tractarà d’aprofundir en el seu abordatge a través de l’experiència d’alguns serveis especialitzats i persones expertes.  Es tracta d’una jornada tècnica on participaran prop de 250 professionals.
 
Els estudis demostren que aquestes dones són víctimes d’abusos en una escala més gran que les dones sense diversitats funcionals. A la Unió Europea existeixen aproximadament 40 milions de nenes i dones amb discapacitat, i més del 40% pateix o ha patit alguna forma de violència. En l’imaginari col·lectiu les dones amb discapacitat estan oblidades en base a uns estereotips que no tenen en compte la seva singularitat i les limiten. Cal visualitzar-les des de les aportacions que realitzen i la seva participació activa en la presa de decisions.
 
Actes commemoratius
 
Principals actes que el dia 25 de novembre es faran a Catalunya de rebuig contra la violència masclista:
 
Alt Pirineu i Aran
Data: dimarts 25 de novembre
Hora: 12.00 h
Lloc: Oficina Comarcal de Turisme (Camí de la Cabanera, s/n), Sort.
Barcelona
Data: dimarts 25 de novembre
Hora: 13.00 h
Lloc: Plaça de Sant Jaume de Barcelona.
Girona
Data: dimarts 25 de novembre de 2014
Hora: 12.00 h
Lloc: Auditori Josep Irla. Edifici de la Generalitat (Plaça Pompeu Fabra, 1), Girona.
Catalunya central
Data: dimarts 25 de novembre de 2014
Hora: 12.00 h
Lloc: Plaça Major, 1, Manresa
Lleida
Data: dimarts 25 de novembre de 2014
Hora: 11.00 h
Lloc: Plaça dels Fanalets de Sant Jaume (carrer Cavallers cantonada carrer Caldereries), Lleida
Tarragona
Data: dimarts 25 de novembre de 2014
Hora: 11.00 h
Lloc: Sala de Graus del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (Avinguda Catalunya,35), Tarragona
Terres de l'Ebre
Data: dijous 27 de novembre de 2014
Hora: 19.00 h.
Lloc: Auditori Felip Pedrell (Passeig de Ribera, 11), TortosaCercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada