Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Els Premis de Recerca Jove guardonen 84 alumnes i 11 centres de secundària pels seus treballs científics

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, presidirà el proper dissabte el lliurament dels premis a la Llotja de Mar

Un total 84 alumnes i 11 centres d’ensenyament secundari rebran el proper dissabte els Premis de Recerca Jove que atorga la secretaria d’Universitats i Recerca pels seus treballs d’investigació científica. L’acte de lliurament, a la Llotja de Mar, el presidirà el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, acompanyat del secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà. També participarà el primatòleg Josep Call, investigador a l’Institut Max Planck, que va guanyar un dels premis a la primera edició el 1984.
 
Als Premis de Recerca Jove s’han presentat enguany 309 treballs realitzats per 412 alumnes. Els Premis de Recerca Jove, que enguany fan 30 anys, volen fomentar l’esperit científic entre el jovent. Els treballs els elaboren estudiants de 3er i 4rt d’ESO, Batxillerat o cicles formatius de grau superior i mitjà conjuntament amb el professorat. La recerca és de tipus experimental o teòric i està relacionada amb qualsevol matèria o àrea científica. A banda de premiar l’esforç dels alumnes i el treball en equip, els premis reconeixen també el foment de les vocacions científiques per part dels centres.
 
Per àrees de coneixement, el major nombre de treballs premiats (16), pertany a l’enginyeria i l’arquitectura. A continuació, trobem les ciències de la vida (14), les humanitats (14), les ciències (11), les ciències mèdiques i de la salut (9), i les ciències socials (7). Per comarques de procedència dels alumnes, la més representativa és el Barcelonès amb més del 23% dels premiats. La segueixen el Vallès Occidental, amb gairebé el 10%, el Vallès Oriental, amb prop del 9%, i el Baix Llobregat, prop del 6%.
 
Els Premis de Recerca Jove s’atorguen en dues categories: una per a alumnes de segon cicle d’ESO i una altra per a l’alumnat de secundària postobligatòria. Els guardons estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i 2.500 euros en el cas dels centres, que destinaran a equipament de biblioteques i material docent. L’edició de 2011 inclou també el Premi Reginó, en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones (ICD), que premia els treballs de recerca sobre les dones i les seves aportacions.
 
A l’acte de lliurament dels Premis també hi assistiran el director general de Recerca, Josep M. Martorell; la presidenta de  l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell; i el director de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, Pere Pardo.Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Núria Balada