Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'INCASÒL ven una nau de la Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses

 • S’hi instal·larà una empresa dedicada al tractament tèrmic de peces metàl·liques
 • PROTERME invertirà 300.000 euros i generarà una quinzena de llocs de treball
Colònia Llaudet de Sant Joan de les Abadesses.

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, i l’empresa PROTERME han signat la compravenda de la parcel·la 5on hi ha la nau industrial de la Colònia Llaudet. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès), Ramon Roqué.L’INCASÒL n’és propietari des de l’any 2006 quan va adquirir aquesta colònia i les naus de la fàbrica de més recent construcció a la societat HilaturasLlaudet SA (HILLSA).
La parcel·la número 5té una superfície de 1.438 m2, on s’hi ubica una nau en planta baixa, i té un preu de venda de 131.157 euros.
 
L’empresa ha adquirit la nau a la Colònia Llaudet per tal de diversificar la seva activitat i continuar amb el seu pla de creixement per als propers anys. La companyia preveu fer una inversió de 300.000 euros en les seves noves instal·lacions i crearà una quinzena de nous llocs de treball.
 
PROTERME va ser fundada l’any 2010 i té la seva seu al municipi d’Artés. La seva activitat principal és el tractament tèrmic de peces metàl·liques. Disposa de cinc línies de forns en continu i el tractament tèrmic es realitza per procés bainític, per mitjà de sals. Els seus principals clients són empreses estampadores, bàsicament de fabricants de components d’automoció.
 
Motor econòmic del Ripollès
 
La Colònia Llaudet, amb un total de 6,5 hectàrees, pretén ser el nucli del sector d’activitats econòmiques del Ripollès. El polígon, de caràcter supramunicipal, té una superfície total aproximada de 13 hectàrees i ha d’esdevenir el motor econòmic de la comarca. Fa dos anys, l’INCASÒL, amb estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, van comercialitzar la parcel·la 9 de la Colònia Llaudet on s’hi ha instal·lat l’empresa Artesania Pirineu, dedicada al disseny, fabricació i comercialització de productes de decoració per a la llar. L’arribada d’aquesta companyia a Sant Joan de les Abadesses va suposar una inversió de més de 2 milions d’euros i la creació denous llocs de treball.
 
Amb aquesta nova implantació es consolida el desenvolupament del sector industrial de Llaudet, que es preveu que estarà totalment urbanitzat durant l’any 2020, i que ja compta amb altres empreses interessades en ubicar-s’hi o en ampliar l’activitat industrial que ja desenvolupen al poble i a la comarca.Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Francesc Damià Calvet i Valera
 • Responsable premsa
  Rosa Martí