Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'INCASÒL finalitza la rehabilitació de part del nucli antic de Torà

L'obra ha tingut un cost de 101.812,52 € (IVA inclòs) i forma part del programa Reviure les velles ciutats

 

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha finalitzat les obres de pavimentació de diferents carrers del nucli antic del municipi de Torà, a la Segarra. L’obra lha executat el Grupo Tecno-Conrad, SL, per un import de 101.812,52 € (IVA inclòs) finançat per l’INCASÒL, mitjançant les aportacions del conveni de transferències amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, i per l’Ajuntament de Torà. Els promotors del projecte són l’Ajuntament de Torà, el Departament de Territori i Sostenibilitat i l’INCASÒL, dins del programa Reviure les velles ciutats.
La rehabilitació s’ha centrat en els carrers d’Orfrera, Sant Sebastià i part dels carrers Cap i Baix, al centre històric del municipi. Són carrers estrets que discorren en una successió de trams coberts amb porxos i trams descoberts que es trobaven en un estat de conservació de la pavimentació deficient.
 
Aquests carrers mostren tots els trets característics dels vials situats en un casc antic, amb traçats i formes irregulars, en els quals el carrer es presenta com el fil conductor pel desenvolupament dels diferents plans de façana.
 
Les obres de rehabilitació han consistit en la substitució de tot el paviment, combinant diferents tipus de pedra de Solsona i part de les pedres existents un cop netejades. També s’han actualitzat les xarxes de clavegueram, la d’aigua potable i la d’enllumenat.
 
Els carrers objecte d’aquesta actuació conformen part del nucli antic de Torà. El carrer d’Orfrera va des de la plaça del Vall a la part que limita el creixement del municipi al segle XVI-XVII amb el creixement del segle XIX-XX, fins a la plaça de l’Església. Cal dir que en l’últim tram aquest carrer canvia el nom per passar-se a anomenar carrer de Sant Sebastià. El carrer Baix es situa en un traçat perpendicular als anteriors i coincideix parcialment amb el límit o muralla del creixement del segle XIV-XV amb el creixement del segle XVI – XVII de Torà.


pdf pdf NOTA DE PREMSA

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Francesc Damià Calvet i Valera
 • Responsable premsa
  Rosa Martí