Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona promouen sòl intel·ligent per desenvolupar nous projectes econòmics

 • Barcelona Economic Triangle participa a ExpoReal 2011

Del 4 al 6 d’octubre, Barcelona Economic Triangle (BET) participa a Munic a ExpoReal, la principal fira immobiliària internacional, amb l’objectiu de promoure sòl intel·ligent per desenvolupar nous projectes d’activitat econòmica, basada en la innovació i la creativitat, dins l’economia del coneixement. El BET, un projecte impulsat per l’Incasòl i l’Ajuntament de Barcelona, està conformat per tres grans àrees de la Regió Metropolitana de Barcelona, Vallès, Besòs i Llobregat, que constitueixen autèntics hubs per a la implantació d’empreses basades en l’excel·lència.
 
Aquestes tres àrees de negoci ofereixen unes condicions immillorables per a les empreses pel que fa als serveis, immobles, infraestructures d’última generació i comunicacions, que redunden en un important estalvi de costos.
 
Igualment, aquestes noves àrees concentren activitats sectorials, que fan que les empreses puguin cooperar i reduir costos, així com clústers específics que integren empreses tecnològicament avançades, universitats i centres de recerca i de transferència de tecnologia, que es tradueix en un increment de la competitivitat del sector empresarial, basada en l’eficàcia i l’eficiència.
 
L’Àrea del Vallès destaca en els camps de la Ciència i la Tecnologia, en els sectors econòmics de la biotecnologia, energia, farmàcia i salut, nanotecnologia i nous materials. Aquesta àrea acull el Sincrotró Alba, la infraestructura de recerca avançada més important del sud-oest d’Europa o el Parc Empresarial Can Sant Joan, on es troben ubicades multinacionals de primer ordre.
 
L’Àrea del Besòs centra la seva activitat en la innovació i la creativitat, en els sectors econòmics dels media, TIC, tecnologies mèdiques, energia i disseny. Acull el districte de la innovació 22@Barcelona, on s’hi han instal·lat les empreses més innovadores com Yahoo! R + D, Microsoft, Sanofi-Aventis, Schneider Electric o Indra, entre altres. A l’Àrea del Besòs també es troba la Zona de l’estació de La Sagrera, que connectarà amb la xarxa europea d’alta velocitat a partir del 2012.
 
L’Àrea del Llobregat lidera els camps de la tecnologia i la mobilitat en els sectors aeroespacial, de l’alimentació, la biotecnologia, l’òptica i la fotònica. Entre els seus centres de recerca, serveis i infraestructures d’alt nivell, destaca el futur Túnel de vent per a assaig aerodinàmic, al servei de les empreses. També trobem en aquesta àrea altres espais, entre els quals, el Parc de Negocis Mas Blau o el BZ Barcelona Zona Innovació. La proximitat amb l’aeroport internacional del Prat i el Port de Barcelona representa un altre actiu molt important per a la zona.
 
Catalunya i Barcelona aposten per la projecció internacional de l’economia catalana i per la promoció de la marca catalana de país d’oportunitats en les activitats econòmiques del futur, amb l’excel·lència com a base del desenvolupament i la creació de riquesa.
 
La delegació catalana al Fira ExpoReal 2011 estarà encapçalada per Damià Calvet (secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya), Joan Llort (director tècnic de l’INCASÒL), Jordi Joly (gerent de l’àrea d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona), Juanjo Berbel (director d’Invest in Catalonia-ACC1Ó de la Generalitat de Catalunya), entre altres autoritats. Acompanyaran també a la delegació institucional representants d’altres empreses com Sagrera Alta Velocitat, Miete, R5R, Gesvalt, COPEVO, Orbital 40, MOA Architects i Sabadell Parc Empresarial.
 
 


pdf pdf Nota de premsa

Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Francesc Damià Calvet i Valera
 • Responsable premsa
  Rosa Martí