Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

INCASÒL rep una menció del jurat dels Premis Construmat 2011

La torre de 75 habitatges que ha promogut l’Institut Català del Sòl a la Plaça Europa de l’Hospitalet del Llobregat ha rebut una menció del jurat  dels Premis Construmat 2011 d’innovació a la construcció, lliurats ahir. L’edifici ha estat dissenyat per l’equip d’arquitectes Roldan + Berengué.
 
El jurat ha reconegut els valors arquitectònics de l’edifici i ha destacat el seu caràcter d’habitatge social promogut per l’administració sense renunciar al valor afegit de l’arquitectura en la configuració de l’espai públic i el paisatge urbà que demandava la creació d’una àrea de nova centralitat.
 
 
Promoció de la Plaça Europa
 
En el veredicte, el jurat destaca l’edifici per la disposició de façanes en dos plans, mitjançant tribunes invertides, habitatges amb tres orientacions solars i ventilació creuada. Així, la sensació d’alçada es redueix, tot i mantenir les mateixes dimensions que les altres torres de la plaça.
 
També es fa menció dels materials emprats, d’origen natural o reciclat (85%) i reciclables (100%), els cicles de producció que incorporen mesures d’estalvi i aprofitament d’energia i l’articulació dels elements industrialitzats en estructures, tancaments, finestres, proteccions solars, la construcció en sec i la reciclabilitat.
 
La promoció està situada en un solar del carrer Herrero. Es tracta d’un edifici de forma irregular amb 14 plantes d’alçada. Dels 75 habitatges 46 tenen tres dormitoris, 28 en tenen dos i un dels habitatges en té 7. Aquest habitatge s’ha destinat a llar-residència per a nens amb discapacitats psíquiques, d’acord amb el conveni signat l’any 2008 amb l’associació ASPROSEAT fundada l’any 1979 per els pares treballadors de SEAT amb fills discapacitats.
 
Aquest edifici forma part del Pla de millora urbana de la plaça Europa que promouen l’Institut Català del Sòl i el Consorci per a la reforma de l’avinguda Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat (integrat per INCASÒL i l’Ajuntament d’aquest municipi).
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Francesc Damià Calvet i Valera
 • Responsable premsa
  Rosa Martí