Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'Idescat ha posat en marxa el seu nou web adreçat a estudiants de secundària aprenestadistica.gencat.cat

 
Avui, la directora de l’Institut d’Estadística de Catalunya, Anna Ventura i el director general de l’Educació Bàsica i el Batxillerat del Departament d’Educació, Jaume Graells, han presentat un nou web de l’Idescat que neix amb la voluntat de contribuir a augmentar la cultura estadística en l’àmbit de l’ensenyament reglat.
 
La disponibilitat d’aquest recurs educatiu http://aprenestadistica.gencat.cat posa l’Institut d’Estadística de Catalunya a l’alçada de molts països del món anglosaxó que tradicionalment han estat pioners a facilitar recursos als estudiants per familiaritzar-se amb les dades estadístiques de manera accessible i entenedora.
 
Les activitats que proposa el web ofereixen dades reals de Catalunya i plantegen els conceptes estadístics a partir d’animacions dinàmiques (piràmide de població, diagrama de sectors, probabilitats...).
 
D’aquesta manera, els estudiants aprenen de manera amena, els conceptes estadístics del currículum escolar amb activitats relacionades amb el seu entorn quotidià.
 
La presentació s’ha dut a terme a l’Institut Icària de Barcelona, on un grup d’alumnes de 2n. d’ESO estaven utilitzant l’aplicatiu. La Sra. Anna Ventura ha destacat que “l’Idescat ha fet un esforç per a desenvolupar un recurs útil per al professorat i per a la seva integració als plans d’estudi i activitats a l’aula” mentre que el Sr. Jaume Graells ha valorat molt positivament aquesta iniciativa, que s’emmarca en el procés de digitalitzar les aules, i ha anunciat que des del Departament d’Educació es donarà suport per tal que arribi a tota la comunitat educativa.


Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Frederic Udina i Abelló, director