Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Índex de confiança empresarial harmonitzat de Catalunya. 4t trimestre del 2017

L'índex de confiança empresarial de Catalunya disminueix un 2,2% al quart trimestre respecte del trimestre anterior

Al quart trimestre del 2017, l’índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) de Catalunya disminueix un 2,2% respecte del trimestre anterior, i al conjunt d’Espanya també decreix, un 1,1%. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), tots els sectors mostren un empitjorament de la confiança empresarial en relació amb el trimestre anterior, encapçalats per l’hostaleria i transport (‑5,5%) i la indústria (-2,9%). La construcció, el comerç i la resta de serveis també disminueixen, tot i que amb menor intensitat.
 
Per grandària de l’establiment, els únics que mantenen la confiança són els establiments de 1.000 o més assalariats (0,2%), mentre que a la resta d’establiments s’observa una davallada de la confiança empresarial.
 
Per demarcacions camerals, totes les cambres empitjoren la confiança empresarial. Les cambres de Lleida registren una disminució de l’índex del 6,8%, seguides de la Cambra de Barcelona amb un -2,4%. La resta de cambres també mostren un retrocés de la confiança, però en menys intensitat: les cambres de Tarragona (-1,9%), les de Girona (-1,8%) i la resta de cambres de Barcelona (-0,2%).
 
En relació amb el mateix trimestre de l’any anterior, l’índex de confiança empresarial segueix en valors positius i augmenta un 1,6%. Tots els sectors milloren la confiança empresarial, però destaca el sector de la construcció, que és el que té l’increment més elevat (6,4%).


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem

  • Twitter del Govern

    Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

  • Govern transparent

    Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

  • Titular
    Frederic Udina i Abelló, director