Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat ha evitat 2.238 desnonaments el primer semestre de 2017

Des del 2012, la xifra de desnonaments evitats pel Govern arriba a 21.667


  • La consellera Meritxell Borràs ha respost al Parlament de Catalunya una interpel·lació sobre polítiques d’habitatge
  • Segons la consellera, en els primers sis mesos d'aplicació de la Llei 4/2016, les entitats financeres han ofert més de 1.000 lloguers socials a famílies en situació  de vulnerabilitat

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha assegurat aquesta tarda al Parlament que la Generalitat ha evitat 2.238 desnonaments des de començament d’any i que la xifra acumulada des de l’any 2012 arriba als 21.667 casos. Borràs ha presentat aquestes dades en resposta a una interpel·lació sobre polítiques d’habitatge en el Ple del Parlament de Catalunya.
 
Pel que fa al parc d’habitatge públic de lloguer social, la titular de Governació ha explicat que actualment “la Generalitat gestiona 28.261 habitatges”, una xifra que  representa un increment del 3,7 % en mig any. La majoria d’aquests habitatges són de propietat de la Generalitat, però també hi ha habitatges provinents del parc privat que la Generalitat gestiona per mitjà de mediacions i habitatges cedits per entitats bancàries gràcies als convenis signats pel Govern. En aquest sentit, Meritxell Borràs ha recordat que actualment, la Generalitat té acordada la cessió de 4.010 pisos amb entitats financeres, més de la meitat dels quals s'han signat el darrer any.

Incrementar el parc públic a través de la compra
 
El Govern treballa per incrementar aquest parc públic també mitjançant la compra exercint el dret de tanteig i retracte que dona l'opció de compra preferent per part des administracions de pisos procedents d’execucions hipotecàries o de dació en pagament per dedicar-los a lloguer social.  La consellera ha destacat que des de l’entrada en vigor del Decret Llei 1/2015, queregula aquest dret de tanteig i retracte, "la Generalitat ha adquirit amb aquest sistema 636 casos i la previsió és acabar l’any superant el miler de pisos comprats per aquest sistema". 
 
D’altra banda, Borràs ha apuntat que "també l’Incasòl està iniciant noves promocions d’habitatge públic de lloguer que ens permetran ampliar el parc públic" i que, a més, "el Pla territorial sectorial d’habitatge preveu que un 5% del parc d’habitatges de Catalunya es destini a lloguer social i que el 15% dels immobles es reservin a polítiques socials en els municipis considerats d’alta demanda".
 
La titular de Governació ha refermat que “la voluntat del Govern és posar per davant de tot a les persones i aquesta és la clara voluntat de la Llei 4/2016 de protecció del dret a l’habitatge”. Segons la consellera, la llei que va entrar en vigor ara fa sis mesos ha permès, entre d’altres coses, que les entitats financeres hagin ofert “més de 1.000 lloguers socials a famílies en situació  de vulnerabilitat”.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament