Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Governació destinarà 500.000 euros a ajuts per pal·liar els efectes de les inundacions del setembre passat a diversos municipis de Lleida

  • La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha anunciat a Aitona l’aprovació de les línies d’assistència per a l’arranjament de desperfectes a set ens locals de les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà que han demanat els ajuts
  • Borràs ha destacat que un cop els expedient s’hagin valorat, s’articularà la tramitació del pagament per donar resposta a aquesta situació de necessitat que han produït els aiguats
  • La titular de Governació ha visitat aquest matí els municipis de d’Aitona, Soses i  Massalcoreig, al Segrià


El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge destinarà 500.000 euros a set municipis de la demarcació de Lleida, amb la finalitat d’arranjar els desperfectes provocats per les tempestes amb pedra i inundacions produïdes el setembre d’enguany. 

Aquests ajuts han estat anunciats per la consellera de Governació, Meritxell Borràs, en una visita institucional a l’Ajuntament d’Aitona. Les partides serviran per donar cobertura a la reparació dels danys produïts en béns de titularitat municipal, com ara reposició de paviments, reconstrucció d’accessos a diversos nuclis, reparació d’instal·lacions municipals o substitució de mobiliari urbà, entre d’altres.

La consellera Borràs ha apuntat que “el Departament de Governació estarà al costat dels municipis” i que “cal acabar de valorar totes les sol·licituds presentades, però a priori calculem que ascendirà a una xifra d’uns 500.000 euros”. “Farem front a aquestes necessitats”, ha assegurat. Segons Borràs, “els expedients estan en procés de valoració, però en qüestió de setmanes es donarà el vistiplau a la xifra definitiva que correspongui”. Un cop aquesta xifra sigui aprovada, s’articularà el pagament “per donar resposta a aquesta situació de necessitat que han produït els aiguats”.

Aquest diners han de donar resposta a les sol·licituds de suport financer presentats pels ajuntaments d’Aitona (Segrià), Balaguer (Noguera), La Baronia de Rialb (Noguera), Massalcoreig (Segrià), Senterada (Pallars Jussà), Seròs (Segrià), així com l’Entitat Municipal Descentralitzada de Fontllonga i Ametlla (Noguera). Aquests ajuntaments han presentat a Governació els corresponents informes de danys provocats per les intenses pluges de finals de setembre i s'estan acabant de valorar. 

Aquesta línia d’ajuts extraordinaris del Departament de Governació està a disposició permanent dels ajuntaments i ens locals per fer front al finançament d’obres de reparació en béns i equipaments de titularitat pública malmesos arran de temporals o desastres naturals.
 
 
Visita institucional al Segrià 
 
La consellera Borràs ha visitat aquest matí els municipis d’Aitona, Soses i  Massalcoreig, acompanyada del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; del secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer, i de la directora territorial de Governació a Lleida, Anna Feliu. La consellera ha recordat que el Govern vol ser al costat dels municipis i conèixer les seves iniciatives i necessitats. Borràs ha destacat el projecte Fruiturisme, una proposta pionera endegada a Aitona que, mitjançant la difusió del món de la fruita dolça local, impulsa la dinamització econòmica del Baix Segre, amb el suport del Govern i de la Diputació de Lleida, i que ha rebut finançament europeu a través del Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER).
 
Segons la consellera, el projecte Fruiturisme és un exemple de l’esforç dels municipis per “projectar-sei donar a conèixer els productes de la terra en un àmbit tan interessant com el turisme gastronòmic”.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament