Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Vall de Núria celebra aquest divendres la festivitat de Sant Gil

 • Els actes de la jornada comptaran amb la presència de l’arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra
 • La nit abans es farà la processó de torxes i durant la diada hi haurà la cercavila amb xanquers i una ballada de sardanes, entre d’altres

Aquest divendres dia 1 de setembre la Vall de Núria celebrarà la tradicional diada que commemora l’estada de Sant Gil a la vall. Enguany l’acte litúrgic estarà presidit per l’arquebisbe Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra. A la celebració hi assistirà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó.

Les celebracions de Sant Gil comencen demà dijous 31 d’agost, amb la processó de torxes i una vetllada musical que se celebrarà amb foc de camp i rom cremat per a tothom. L’endemà, diada de Sant Gil, a les 9.15h hi haurà un esmorzar popular amb coca i fuet davant de l’ermita de Sant Gil. Tot seguit es farà un cercavila amb xanquers i una ballada de sardanes.

A les 12.00h se celebrarà la tradicional missa solemne, presidida per l’Arquebisbe Joan-Enric Vives i cantada per la Coral Santa Maria de Ribes de Freser (Ripollès). Els actes també inclouran la tradicional ofrena dels pastors, la processó a l’Ermita de Sant Gil i una exhibició de gossos d’atura.

Divendres també tindrà lloc al Centre d’Interpretació de Núria la presentació del documental “El segrest de Núria” de Zeba Produccions i del llibre de M. Castellet i R. A .Felip, “Mossèn, ens han pres la marededeu”.


Les activitats d’estiu continuen a Vall de Núria

Durant aquests mesos Vall de Núria ofereix als usuaris tots els ingredients necessaris per gaudir de la natura, l’entorn, la pau i la tranquil·litat que brinda l’estació, amb activitats pensades per gaudir de les altes temperatures i l’aire lliure.

Entre les propostes que s’hi poden fer destaca especialment l’àmplia oferta dirigida al públic familiar i infantil com, per exemple, l’opció de “Cremallera + Parc Lúdic”; “Bitllet familiar del Cremallera”; “Paquet multiactivitats infantil” i el “Paquet familiar”. A més, també existeix la possibilitat de practicar esport de la mà del paquet “Bateig de senderisme”, una activitat pensada especialment per a aquelles persones que es volen iniciar en el món del senderisme d’alçada amb guies experimentats, tot recorrent l’anomenada "ruta de les tres Valls": Eina, Noufonts i Noucreus.

Finalment, cal mencionar l’opció “Bus Turístic… a Vall de Núria”, activitat amb sortides guiades tots els dissabtes, amb bus directe des de la Plaça Catalunya de Barcelona al Monestir de Sta. Maria de Ripoll i Vall de Núria.Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Enric Ticó i Buxadós
 • Responsable premsa
  Natàlia Pintado