Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Vallter 2000, sinònim de natura, senderisme i ciclisme de carretera

 • Les activitats d’estiu a Vallter 2000 començaran el proper 22 de juliol, tot coincidint amb l’obertura del Telecadira al naixement del riu Ter
 • Entre les propostes que s’hi podran fer, destaca la Travessa Vallter – Vall de Núria, organitzada per Oncolliga Girona

La temporada d’estiu començarà a Vallter 2000 el proper dissabte 22 de juliol i s’allargarà fins al dilluns 11 de setembre. Durant aquestes dates, els visitants podran accedir als viatges amb Telecadira, que tenen sortida a la base de l'estació i permeten visitar el naixement del riu Ter. En el transcurs del trajecte, de 20 minuts, es poden divisar les millors vistes panoràmiques del cercle d’Ull de Ter i, els dies clars, fins i tot es pot veure el Golf de Roses i la Costa Brava.
 

El Telecadira, en funcionament cada dia de 10:00 a 15:00 h, també es la via d’accés a l’antic refugi Ull de Ter; a la Cafeteria "Les Marmotes" (2.535 m), una de  les més altes de Catalunya en ubicació i al punt panoràmic del 'Balcó de la Costa Brava', un mirador amb increïbles vistes del territori, des del Ripollès, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i el Baix i Alt Empordà.
 
Activitats en plena natura

A l’estiu, a més, es podran fer tota mena de propostes a l’aire lliure, amb la família o el grup d’amics. Entre les principals activitats outdoor destaquen les rutes de senderisme familiar per l’entorn de l’estació, les quals són aptes per a tots els públics. A l’estació, els senderistes poden obtenir un mapa amb itineraris marcats, on s’especifica el nivell de dificultat i el temps aproximat que requereix cadascun d’ells; l’ascensió amb bici al Port de Muntanya Setcases – Vallter, amb senyalització vertical al llarg de tota la pujada. Es tracta d’una pujada que ha estat final d’etapa en diverses edicions de la Volta a Catalunya i la Vuelta a España; i, la Ruta del Ter, que es pot fer a peu o amb bicicleta. Es tracta d’una ruta cicloturística i senderista que uneix els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que ressegueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta, creada pel Consorci Ter, mostra gran diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa.  
 
Finalment, també és molt recomanable fer parada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, que es caracteritza per una naturalesa única, amb paisatges de bellesa incomparable. El parc s’estén per les valls altes del Ter i del Freser, al voltant dels enclavaments de Núria i Ulldeter, amb una extensió de 14.750 hectàrees.
 
Travessa Vallter – Vall de Núria, organitzada per Oncolliga Girona

Un estiu més, la Fundació Oncolliga Girona i les delegacions del Ripollès organitzaran la ja tradicional Travessa Vallter – Vall de Núria, cita que enguany se celebrarà el proper diumenge 23 de juliol. Com és habitual, el recorregut començarà a l’estació de Vallter 2000 fins al Coll de la Marrana, Tirapits, Nou Creus i Santuari de Núria.
 
El dinar es farà a les 14:00 h, a l’Alberg del Pic de l'Àliga, i la baixada es farà amb el Cremallera fins a Ribes de Freser. Tot seguit, es continuarà amb autocar. Per participar-hi, és necessari portar esmorzar, aigua, calçat  de  muntanya, motxilla, impermeable i, a més, cal estar preparat físicament. El preu, 40,00 € per persona, inclou autocar, telecadira, dinar, assegurança i viatge en Cremallera.
 
Aposta per la gastronomia de l’alta muntanya

Aquesta temporada, com a novetat, l’estació de Vallter 2000 oferirà als visitants noves propostes gastronòmiques, com els aperitius d’alçada a 2.000 metres, en què es podrà degustar embotits de la vall amb garnatxa DO Empordà en un dels punts més alts dels Pirineus a la Cafeteria de Les Marmotes. També destaca el producte “Mar i Muntanya”, on es pot fer un maridatge entre la carn del Pirineu i els vins de DO Empordà.
 
Per a més informació: www.valtter2000.cat


pdf pdf Nota de premsa

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Enric Ticó i Buxadós
 • Responsable premsa
  Natàlia Pintado