• Inici >
 • Esport  >
 • El secretari general de l'Esport convida...
Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El secretari general de l'Esport convida els grups parlamentaris a participar en l'elaboració del Pacte Nacional de l'Activitat Física i l'Esport

Figueras ofereix "mà estesa i franquesa" per a treballar "plegats" per a una nova Llei de l'Activitat Física i l'Esport

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha comparegut avui a petició pròpia a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya per explicar el nou Model de Governança de l’Esport Català i la voluntat del Govern de fer un Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport que culmini amb una nova Llei de l’Activitat Física i l’Esport.
Foto: Parlament de Catalunya

Gerard Figueras ha convidat els grups parlamentaris a participar en l’elaboració del Pacte Nacional “oferint-los mà estesa i franquesa”. “Els venim a demanar que treballem tots plegats per a fer un Pacte Nacional i una nova Llei de l’Activitat Física i l’Esport, així com per visibilitzar l’esport com un pilar fonamental del nostre estat del benestar”, ha afirmat.
 
El secretari general ha explicat que l’objectiu del Govern “és simplificar la legislació esportiva i que respongui a les necessitats del sector, dotant-lo del marc jurídic i legal que permeti abordar els propers 10 o 15 anys, que s’adeqüi a les noves demandes de l’esport a Catalunya i que permeti al sector a actuar amb seguretat jurídica” ja que “tenim un corpus per governar l’esport català que ha esdevingut complex i antic i que requereix una revisió”.
 
El Govern ha volgut aprofitar aquesta oportunitat de legislar de nou per fer un procés dialogat amb el sector. El passat 30 de gener la consellera de la Presidència, Neus Munté, i el secretari general de l’Esport van fer una conferència en què s’explicaven les bases del nou Model de Governança de l’Esport Català, que va ser el tret de sortida a aquest procés participatiu i dialogat que s’està duent a terme tant a nivell territorial com sectorial i que “es vol fer amb el concurs del sector i de les forces parlamentàries”.
 
En aquest sentit, el secretari general ha explicat als diputats que el passat mes de març es va iniciar el procés de participació a nivell territorial mitjançant debats que se celebren arreu del territori català per tal de recollir les aportacions dels clubs de base, administracions locals, particulars, etc. Un cop finalitzat aquest procés, es farà un diàleg sectorial amb federacions, consells esportius, col·legis professionals... Figueras ha subratllat que “volem arribar al màxim de gent possible que tingui aportacions a fer”.
 
“El procediment que hem fet fins ara ens ha mostrat les ganes que tenen els clubs de base, els ajuntaments, etc. d’aportar idees i de participar en aquest procés”, ha explicat. La creació d’un nou marc legislatiu és “quelcom que ens demana el sector. Que repensem i replantegem l’actual i que posem nous horitzons de com s’organitza l’activitat física i l’esport a Catalunya”, ha afegit.
 
El Govern vol donar centralitat a les polítiques esportives del país i aspira a que l’activitat física i l’esport siguin “el quart pilar de l’estat del benestar de Catalunya. L’esport ha de ser visualitzat com una eina de servei públic, com una eina de transformació de la societat i identificat com una política pública en majúscules”, ha assenyalat.
 
Figueras ha assegurat que “si som capaços de seduir als 7,5 milions de catalans perquè tinguin un estil de vida saludable, perquè facin pràctica d’activitat física i perquè incorporin la pràctica esportiva en els seus hàbits diaris, tindrem beneficis en l’àmbit de l’educació, estalvi despesa sanitària, unes polítiques inclusió social a través esport o més oportunitats de crear llocs de treball. Per tant, volem fer una nova Llei que pugui dimensionar un sector que avui és potent però que pot arribar més enllà”.
 
El secretari general de l’Esport ha explicat als grups parlamentaris que “necessitem ampliar les mires” i que “hem de seguir excel·lint en resultats esportius, en el rendiment esportiu i en la formació esportiva, però hem de ser un país saludable i ser capaços d’incrementar el nombre de ciutadans que practiquen activitat física diària” .
 
Gerard Figueras ha explicat als grups parlamentaris que el Govern “treballa per deixar a punt les estructures d’estat per si es vol fer el salt endavant”. En aquest sentit, ha destacat que els diferents departaments del Govern estan desenvolupant aquest encàrrec i també s’està fent des de la Secretaria General de l’Esport.
 
Finalment, el secretari general de l’Esport ha destacat que és important que com a grups parlamentaris “siguem capaços de traslladar que l’esport és important per a tots nosaltres i que ha de tenir un paper molt més central”.  “L’esport és un àmbit que té un visió molt més potent de la que a vegades pot semblar. Si tots hi apostem amb voluntat i amb recursos, contribuirem a construir una societat millor, més sana, saludable i més feliç”, ha subratllat.
 
 
 Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Gerard M. Figueras i Albà
 • Responsable premsa
  Albert Mayol