• Inici >
 • Esport  >
 • El secretari general de l'Esport subratlla...
Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El secretari general de l'Esport subratlla el llegat i el paper transformador dels Jocs de Barcelona'92 pel país

El secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, ha participat avui al Palau de Pedralbes de Barcelona en l’obertura de la sessió de la Comissió de Solidaritat Olímpica del Comitè Olímpic Internacional (COI), que té lloc a la capital catalana coincidint amb el 25è aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92.
Foto: COE

Gerard Figueras ha representat el Govern de la Generalitat en un acte on també han participat H.H. Sheikh Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, president de la comissió de Solidaritat Olímpica; Pere Miró, director general adjunt del COI; Alejandro Blanco, president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), i David Escudé, comissionat d’Esports de l’Ajuntament barceloní, al costat dels membres d’aquest organisme.
 
Durant la seva intervenció, el secretari general de l’Esport ha fet un agraïment al COI, al COE i al consistori per haver fet possible la celebració de la sessió a casa nostra, ha expressat “l’honor” que suposa pel Govern acollir una de les comissions més importants del COI 25 anys després dels Jocs de Barcelona, i ha subratllat “el llegat que ens va deixar aquest esdeveniment: la transformació del país”.
 
“Pel que fa a les infraestructures, som un exemple de sostenibilitat i ple funcionament, però, per sobre de tot, els Jocs van afavorir un augment significatiu de la pràctica esportiva al país. Avui, el 50 per cent dels catalans practiquen activitat física com un hàbit, tenim 18.000 clubs, 72 federacions, uns 450.000 escolars fan esport i el sector esportiu representa un 2 per cent del PIB català”, ha explicat al membres del COI.
 
El secretari general de l’Esport ha assegurat que “l’esport i l’activitat física és avui un pilar de l’estat de benestar” al nostre país, i ha afegit, d’altra banda, que “ens teniu a la vostra disposició per enfortir el moviment olímpic internacional des de Catalunya, un país que amb actes com el d’avui “renova el compromís amb els valors de l’olimpisme”.
 
L’objectiu dels programes de Solidaritat Olímpica és organitzar l'assistència a tots els Comitès Olímpics Nacionals (CON), en particular els que tenen les majors necessitats, a través de programes transversals que prioritzen el desenvolupament dels esportistes, la capacitació dels entrenadors i dirigents esportius, i la promoció dels ideals olímpics, tal com marca la cinquena regla de la Carta Olímpica.
 
 Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Gerard M. Figueras i Albà
 • Responsable premsa
  Albert Mayol