• Inici >
 • Esport  >
 • Nou pas endavant entre Secretaria General...
Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Nou pas endavant entre Secretaria General de l'Esport i Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes cap al Pacte Nacional per a l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, s’ha reunit avui amb la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes amb la voluntat de conèixer les aportacions d’aquesta entitat en el procés participatiu que ha iniciat la Secretaria General de l’Esport per bastir un nou model de governança de l’esport català.
Foto: Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes

Acompanyat del president de la Plataforma, Xavier Vinyals, i altres dirigents de l’entitat, Gerard Figueras els ha convidat formalment al diàleg pel Nou Model de Governança de l'Esport Català. que ha d’acabar en el Pacte Nacional per a l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya i posteriorment en la Llei de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya.
 
El secretari general de l’Esport els ha recordat els punts clau d’aquest procés, engegat el passat 30 de gener en un acte públic amb tots els agents esportius, que té com a finalitat construir una societat més saludable i millorar l’alt rendiment esportiu. Tot des de la concertació amb els actors del sector, que desemboqui també en un nou model de finançament en un estat independent. “No ens posem cap límit. Hem de deixar a punt les estructures de l’estat català i hem de ser tan ambiciosos com vulguem”, ha afirmat.  
 
Per la seva banda, Xavier Vinyals ha exposat a Gerard Figueras un document amb les aportacions de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes. Aquesta s’ha posat a disposició del Govern per explicar les limitacions del model autonòmic i els avantatges de tenir un model com a estat català, que “ens permeti arribar allà on vulguem”. “Tot aquest esforç té molt més sentit si es fa amb l’objectiu d’assolir una Catalunya independent”, ha afegit.  
 
Entre altres temes, la Plataforma proposa una llei estatal catalana per a l’esport, treballar per al reconeixement internacional de totes les federacions catalanes i del Comitè Olímpic de Catalunya pel Comitè Olímpic Internacional, impulsar una llei de mecenatge també per a l’esport de base, establir per llei la voluntarietat de participar en la selecció catalana –a diferència de l’obligatorietat que ara imposa la llei espanyola amb les seleccions estatals-, més recursos per a l’esport tant d’elit com de base i, finalment, crear una marca Catalunya, que aprofiti l’esport com una finestra de coneixement del país al món.
 
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

Departament

 • Titular
  Gerard M. Figueras i Albà
 • Responsable premsa
  Albert Mayol