Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El portal web Edu3.cat del Departament d'Educació i la CCMA guardonat amb el Premi Zapping de valors

.El jurat valora la seva aposta pionera per convertir la xarxa d'internet i la televisió en un instrument pedagògic a l'abast de tothom

.El portal Edu3.cat es va crear el 23 d'octubre del 2007, i des de llavors ha rebut 249.000 visites .Actualment, l'Edu3.cat inclou 3.159 audiovisuals a disposició de docents i alumnes sobre les diferents àrees de coneixement

El portal web www.Edu3.cat, impulsat pel Departament d’Educació i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha aconseguit aquesta passada nit un dels premis Zapping que atorga l’entitat Teleespectadors Associats de Catalunya. Concretament, l’Edu3.cat ha aconseguit el premi Valors. El jurat ha premiat la seva aposta pionera per convertir tant la xarxa d’internet com la televisió, en instruments pedagògics a l’abast de la comunitat educativa.
 
L’Edu3.cat és un portal que permet visionar a temps real i de manera totalment gratuïta produccions audiovisuals de diversos àmbits. Es va inaugurar el dia 23 d’octubre de 2007 amb la voluntat de posar a l’abast de tothom, especialment d’alumnes, docents i pares, un ampli ventall de materials audiovisuals educatius produïts per Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i el Departament d'Educació per ajudar a l’aprenentatge de les diferents matèries.  
 
Actualment, el portal inclou 3.159 audiovisuals. Tots els espais estan classificats segons l’àrea de coneixement a la qual es refereixen. S’hi ha incorporat programes i reportatges de televisió, des de programes de l’espai Méteo K, als reportatges sobre “El tresor del 7è camió”, per exemple o programes d’actualitat com el darrer de Carles Capdevila, “Qui els va parir!” on s’analitza la relació entre pares i fills.
 
El web inclou també tota la sèrie en anglès de “The Baby Triplets” (“Les tres bessones”) i la cadena australiana Australian Network ha cedit 18 capítols d’audiovisuals per aprendre anglès.  De la mateixa manera, els docents i alumnes poden incorporar experiències innovadores relacionades amb audiovisuals que ells mateixos estiguin desenvolupant a l'aula.
 
Des de la seva entrada en funcionament, www.Edu3.cat ha rebut 249.000 visites que han visionat 892.027 pàgines. La immensa majoria dels internautes, 246.068, entren a la web des de territori espanyol. No obstant això, 593 són d’Andorra, 340 d’Estats Units, 230 de Gran Bretanya, 229 de França, 189 d’Alemanya, 145 de Mèxic, 93 d’Itàlia, 73 d’Argentina i 71 de Suïssa.
 
Pel que fa als programes més sol·licitats de Televisió de Catalunya, n’hi ha de destinats al públic infantil com Jugamón, Atrapasons, The Baby Triplets, El sol de la nit o Una mà de contes. També se’n demanen d’altres com Caçadors de paraules, Qui els va parir! o Colors. Quant a Catalunya Ràdio els usuaris del portaI es decanten per Eduqueu les criatures i El nas de Cleòpatra.
 
Els Premis Zapping, són els únics guardons a la televisió que s’atorguen a Catalunya, tot i que tenen un àmbit estatal. Son els associats del TAC els que escullen els tres finalistes en cada categoria a través del portal d’Internet. Després, un jurat presidit per Josep Maria Guerra, president de TAC, decideix amb el seu vot el guanyador. Teleespectadors Associats de Catalunya és una associació sense ànim de lucre, integrada per més de 17.000 persones. El seu objectiu és treballar per la millora de la televisió, fent-se ressò de la veu dels seus espectadors.
21 de febrer de 2008
 
 


altres documents altres documents Foto 1
altres documents altres documents Foto 2

Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Eduard Illa