Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Josep Bargalló: "La lluita per la inclusió és un dels reptes que tenim per la millora del sistema"

El conseller ha inaugurat la I Jornada d'Educació per a la Diversitat a la Universitat Rovira i Virgili

  • El titular d’Ensenyament destaca la inclusió com a baula per a la lluita contra la segregació

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha destacat la importància de la inclusió en el sistema educatiu: “La lluita per la inclusió és un dels reptes que tenim per la millora del sistema. Des del Departament d'Ensenyament és una de les fites urgents que ens hem marcat, i a partir del setembre ens hi posarem”. Bargalló ha fet aquesta declaració durant el discurs inaugural de la I Jornada d’Educació per a la Diversitat a la Universitat Rovira i Virgili.
 
El conseller ha remarcat que “una de les necessitats del nostre sistema educatiu és acabar amb la segregació, és una necessitat de tot sistema educatiu. La segregació té com a contrapès la inclusió i la inclusivitat. L’aplicació de la inclusivitat i la lluita contra la segregació és una gran eina per a la millora de l’educació”, i per això ha agraït la tasca dels educadors i mestres d’educació especial, “una feina meravellosa que necessitem, i que no la podríem fer sense vosaltres”.
 
En el mateix sentit, Josep Bargalló ha remarcat la importància d’avançar en el decret de l’educació inclusiva com a eina de millora dels centres, sempre en contacte amb les entitats del sector: “Les necessitats educatives especials, el seu tractament i l’aplicació del decret d’inclusió, així com el treball amb les entitats socials i fundacions socials, són un repte urgent. Ens posarem a treballar amb el sector per l’aplicació paulatina de millores per als alumnes amb necessitats educatives especials, tant als centres ordinaris com als centres d’educació especial. Aquesta és una baula important de la fita important que és la lluita contra la segregació”.
 
El titular d’Ensenyament també s’ha adreçat al món universitari per recordar que el curs comença el setembre i que és imprescindible disposar de plantilla per afrontar la tornada a les aules: “Des del Departament una de les fites urgents que ens hem marcat és aconseguir -a banda d’aules i docents-, un major nombre de professors de tres especialitats: ens falten professors de matemàtiques, llengua catalana i castellana; i per això demanem ajuda urgent a les universitats”.
 
La jornada d’Educació per a la Diversitat l’organitzen la Fundació Estela i la Càtedra d’Inclusió Social de la URV amb l’objectiu d’endegar un espai de debat i d’intercanvi d’impressions entre professionals que treballen en el sector de la inclusió social de les persones amb diversitats funcionals. La jornada s’adreça, en primera instància, a professionals dels diferents àmbits que hi estan relacionats.
 
 
29 de juny de 2018
 
 Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Eduard Illa