Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El treball globalitzat per afavorir l'aprenentatge, a debat en la Jornada d'escola rural de Verdú


  • A la jornada, que s’ha dut a terme aquest matí al Castell de Verdú, hi han participat prop d’un centenar de directors i docents provinents de les 333 escoles rurals que actualment hi ha a Catalunya
 

El Castell de Verdú ha acollit avui la Jornada d’escola rural, en què han participat prop d’un centenar de directors i docents provinents de les 333 escoles rurals que actualment hi ha a Catalunya. Enguany a la jornada, organitzada pel Departament d’Ensenyament, s’ha debatut sobre Com el treball globalitzat afavoreix l’aprenentatge. La conferència central l’ha dut a terme el coordinador de la Xarxa de competències bàsiques del Departament, Francesc Segura.
 
La jornada s’ha obert amb una presentació a càrrec de la cap del Servei d’Ordenació Curricular d’Educació Infantil i Primària, Montserrat Payés, i de la coordinadora de l’àmbit rural de la Inspecció d’Educació Primària, Núria Aragonés. Seguidament, la  degana de la Universitat de Barcelona i membre de l’Observatori de l’Educació Rural Catalana, Roser Boix, ha presentat el document base per promoure la millora de la política educativa rural.
 
Durant la sessió també s’han exposat les pràctiques de referència següents:
-          Maquetes de ciència Escola Lladurs - ZER El Solsonès
-          Com hem incorporat l’1-3 a l’escola? - Escola Rellinars
-          Som de la XarxaCB Escola la Baumeta - ZER Els Castells
-          Ens convertim en comunitat d’aprenentatge - Escola Vallgarriga

Actualment, prop de 18.500 alumnes estudien en alguna de les 333 escoles rurals d’arreu del país, de les quals 231 es troben integrades en les 85 Zones Escolars Rurals (ZER) i 102 no formen part de cap ZER. El model d’escola rural actua des del medi, prenent iniciatives que van més enllà de les portes de l’escola i facilitant l’entesa amb l’entorn més proper. És un model que afavoreix l’atenció personalitzada dels alumnes i que es basa en l’organització d’aula multinivell.
 
 
26 de juny de 2018Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Eduard Illa