Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Josep Bargalló demana que "la innovació educativa s'estengui arreu del país"

El conseller d'Ensenyament ho ha afirmat durant la inauguració de les Escoles d'Estiu 2018 dels Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya


 
 

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha inaugurat aquesta tarda les Escoles d’Estiu 2018 dels Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, en què ha demanat que “la innovació educativa s'estengui arreu del país. Hem d’aconseguir que la innovació no sigui màrqueting perquè volem que la millora arribi als alumnes”. En aquest sentit, ha destacat que “les xarxes pel canvi i la innovació han estat sempre al sistema educatiu i que ara és més clau perquè tenim més reptes que mai”. L’acte ha tingut lloc aquesta tarda a l’Ateneu Barcelonès.
 
Josep Bargalló també ha reivindicat, en relació a la formació que ofereixen les Escoles d’Estiu, la importància “d’aquesta capacitat del sistema educatiu des de la base de la mateixa gent protagonista d'auto-formar-se i apostar per posar-se al dia”. Han acompanyat el conseller Bargalló el director general de Professorat i Personal de Centres Públics, Ignasi Garcia Plata, i la presidenta del Consell Escolar de Catalunya, Anna Simó.
 
Divuit escoles d'estiu arreu de Catalunya  
 
La Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya organitza les Escoles d’Estiu per tal d’impulsar la innovació i la millora educativa entre el professorat català. Actualment hi ha un total de divuit escoles d'estiu distribuïdes arreu de Catalunya, que atenen a uns 10.000 alumnes. La primera Escola d’Estiu de Barcelona, del 1914, es va organitzar des del Consell Pedagògic de la Diputació Provincial de Barcelona. Després d’un retrocés a partir de l’any 1939, no va ser fins al 1950-60 que hi va haver un lleu ressorgiment pedagògic que es va anar consolidant els anys setanta.
 
Aquestes escoles volen ser un espai de reflexió i autoafirmació, on el que es debati siguin estratègies, reflexions, teòriques i pràctiques per millorar l’escola i el sistema educatiu, amb un interès global i transversal sobre l’escola i l’educació, fent referència constant a les noves pràctiques que tenen en compte l’infant com a referent. La formació anomenada Escoles d’Estiu per tant pretén que els docents puguin continuar formant-se durant tota la seva carrera professional, més enllà de la seva formació inicial.
 
 
 
25 de juny de 2018
 
 Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Eduard Illa