Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller Bargalló defensa els docents de la Seu d'Urgell: "Hem vingut a afrontar de cara un problema injust, innecessari i injustificat"

El conseller ha donat suport als mestres afectats per les denúncies d'adoctrinament arran de l'1 d'octubre, durant el seu primer viatge a les comarques de Lleida i el Pirineu 
  • Reconeixement de la singularitat del Pirineu en la organització territorial del Departament d'Ensenyament

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha reiterat el seu suport als docents afectats per les denúncies d’adoctrinament a la Seu d’Urgell: “Hem vingut a afrontar de cara un problema injust, innecessari i injustificat que és posar en mans de la justícia a un professorat que en tot cas si algú hi ha d’intervenir és el Departament d'Ensenyament. El Departament és l’única autoritat educativa de Catalunya, que té la voluntat d’exercir com a tal i ningú més té dret a atorgar-se aquesta competència”.
Així ho ha manifestat després de mantenir una reunió amb els docents de la Seu d’Urgell a l’ajuntament del municipi.
 
El conseller Bargalló ha expressat el seu suport al professorat investigat, recordant que “no parlem de política, parlem de situacions personals, de professionals que estan posats en dubte, que la seva professionalitat s’ha transmès a un àmbit judicial i que no ho estan passant bé”.
 
En el mateix sentit, ha remarcat que com a autoritat educativa el Departament ha de garantir els drets dels menors a les aules i alhora la llibertat de docència del professorat. Per això considera que els processos judicials són injustificats: “En el cas de la Seu més encara, perquè hi ha hagut actuacions judicials en dos àmbits diferents, en la Seu mateix i en l’audiència provincial de Lleida. I en ambdues no veuen cap motiu, per tant, demanaria a la fiscalia que deixés de voler efectuar interferències en el món educatiu”.

Reconeixement de la singularitat del Pirineu
 
El conseller Bargalló ha manifestat el reconeixement a la singularitat del Pirineu respecte l’organització territorial del Departament, i ha destacat que “Ensenyament estaria en condicions de poder treballar per tal que alguna persona de l’Alt Pirineu pogués fer feina, rebre propostes i sol·licituds des del propi territori sense haver d’estar a Lleida. Estem en disposició de fer-ho i voluntat quan pressupostàriament es pugui tirar endavant”.
 
Abans de la reunió amb els docents –on també hi han participat l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla i membres del consistori-, Josep Bargalló ha signat el Llibre d’Honor de l’ajuntament. La visita d’avui a la Seu d’Urgell i al matí a Agramunt –on ha visitat diferents centres educatius- ha estat el primer viatge del conseller d’Ensenyament a  les comarques de Lleida i el Pirineu.
 
 
21 de juny de 2018
 Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Eduard Illa