Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Ensenyament i Bauhaus signen un acord per implantar l'FP dual a l'Institut El Calamot de Gavà


  • Inicialment, l’empresa Bauhaus oferirà una estada formativa mitjançant beca a un alumne del grau mitjà d’activitats comercials. El nombre de places s’anirà ampliant progressivament
  • L’objectiu és adaptar l’oferta de formació professional a les necessitats socials, laborals i professionals del teixit social, productiu i empresarial de Calalunya
  • El Departament d’Ensenyament i Bauhaus n’han signat aquest matí el conveni corresponent

 

El Departament d’Ensenyament i Bauhaus han signat un conveni per oferir la modalitat de formació professional dual al cicle formatiu de grau mitjà d’activitats comercials que s’imparteix a l’Institut El Calamot de Gavà (Barcelona). L’acord l’han signat aquest matí el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, i per part de Bauhaus, el director general, Bart Ginneberge, i el director financer, Nicolás Cordero.
 
Melcior Arcarons, durant l’acte de signatura, ha manifestat la satisfacció per col·laborar amb Bauhaus en el desplegament del model dual, ja que “la formació professional dual s’ha revelat com una modalitat més eficient per a l’aprenentatge professional i per a la posterior inserció laboral. Permet al sistema adaptar-se millor a les necessitats de les empreses, permet als estudiants aprendre fent, i permet a les empreses cultivar i detectar el talent dels joves”. El director general d’FP ha recordat que Ensenyament i Bauhaus  ja havien col·laborat prèviament per implantar la modalitat dual en aquest cicle formatiu a la Secció de l’Institut Salvador Sunyer i Aimeric (Salt) i a l’Institut Josep Brugulat (Banyoles).
 
Per la seva banda, Bart Ginneberge ha destacat que “l'adhesió a l'FP dual és un pas important en la política de formació que realitza la nostra empresa des de fa anys, per a estudiants universitaris i d’FP”. En aquest sentit, ha afegit que “estem convençuts que, amb l'FP Dual, els joves que s'incorporen al món laboral estaran millor preparats per afrontar els seus reptes professionals, en haver completat la seva formació teòrica amb la pràctica adquirida en la nostra companyia incrementant les seves possibilitats reals d'inserció laboral”.
 
L’objectiu d’aquesta actuació és adaptar l’oferta de formació professional a les necessitats socials, laborals i professionals del teixit social, productiu i empresarial de Calalunya. És per això que Bauhaus oferirà una estada formativa mitjançant beca a un alumne d’aquest grau mitjà d’activitats comercials. Es preveu ampliar progressivament el nombre de places en l’empresa. Els estudiants que finalitzin aquest itinerari formatiu obtindran el títol de tècnic del cicle formatiu que hagin cursat i un diploma del projecte formatiu desenvolupat.
 
Així mateix, l’empresa proporcionarà places de pràctiques per a què alumnes del cicle puguin realitzar-hi el mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT) i col·laborarà amb el centre per establir una borsa de treball per facilitar la inserció laboral dels seus alumnes. També facilitarà la utilització de les seves instal·lacions per impartir el cicle formatiu i personal expert a l’institut com a suport tècnic i d’assessorament del professorat de les famílies professionals vinculades a aquest conveni. 
 
Més de 100.000 alumnes cursaran FP dual
 
Ensenyament continua ampliant cada any l’oferta de cicles formatius en formació dual i, de cara al curs 2017-2018, aquesta modalitat comptarà amb més de 10.000 alumnes, 225 centres implicats, 114 títols impartits i més de 3.600 empreses i entitats col·laboradores. En els seus inicis, l’FP dual es va implantar en 25 centres, amb 590 alumnes i la participació de 118 empreses i entitats.
 
L’FP dual permet als alumnes rebre formació al centre docent i a l’empresa, i alhora suposa una estada retribuïda de l’alumne a l’empresa que permet l’aprenentatge de la professió en un context real de treball.
 
5 de setembre de 2017Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Eduard Illa