Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Ensenyament i la Fundació Human Age Institute impulsen el desenvolupament del talent a l'FP

Aquest matí han signat un conveni que té com a objectiu millorar l'ocupabilitat d'aquests titulats


 

  • La Fundació organitzarà ponències, jornades pràctiques i altres activitats per assessorar alumnes d’FP de manera personalitzada de cara a la seva incorporació al mercat laboral

 

  • De fet, el passat mes de març ja es va dur a terme una prova pilot amb 78 alumnes de cicles de grau superior

 

 

 

El Departament d’Ensenyament, a través del Consell Català de Formació Professional (CCFP), i la Fundació Human Age Institute, impulsada per ManpowerGroup, han signat un conveni per promoure el desenvolupament del talent dels alumnes de formació professional amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu. L’acord l’han signat aquest matí a la seu del Departament el secretari de Polítiques Educatives, Antoni Llobet, i la directora de la Fundació, Loles Sala. També ha participat en l’acte de signatura el president del CCFP, Jordi Ficapal.
 
Així doncs, la finalitat de l’acord és contribuir a l’orientació i l’assessorament d’estudiants d’FP, impulsant el talent juvenil i millorant les seves habilitats i competències mitjançant ponències, tallers pràctics i altres activitats organitzades per Human Age Institute, per tal de preparar-los per a la seva incorporació al mercat laboral. En aquest sentit, els estudiants que hi participin rebran assessorament personalitzat en relació a les diverses fonts de cerca d’ocupació i podran compartir un espai de networking amb professionals experts en el desenvolupament del talent d’empreses líders, per conèixer de primera mà quines són les necessitats de les empreses.
 
A través d’aquesta col·laboració, la Fundació Human Age Institute oferirà accés als continguts exclusius de la seva plataforma, un espai de col·laboració per compartir projectes, idees o estudis i activitats programades. També, accés a jornades pràctiques com a lloc de trobada entre alumnes, professionals del sector i experts en recursos humans, i el suport de l'equip de Human Age Institute per dissenyar i organitzar programes a mida per a la millora de l'ocupabilitat.

Per la seva banda, Ensenyament, a través del CCFP, entre d’altres actuacions, promourà la participació de l’alumnat de formació professional i d’integrants del CCFP en les iniciatives de la Fundació, i compartirà amb els diversos professionals, empreses i experts del sector les seves experiències, per contribuir al disseny de la millora de l’ocupabilitat.
 
Aquest acord doncs s’emmarca en les prioritats del Departament en FP, i en concret del CCFP, que tenen interès en què els alumnes de formació professional participin de forma activa en esdeveniments i activitats que els permetin conèixer les claus del mercat laboral i ampliar els seus coneixements sobre les demandes actuals de les empreses, així com les eines i competències requerides per a la seva inserció al món de l’ocupació. Cal destacar que pel CCFP esdevé una prioritat l’establiment de mesures i actuacions adreçades a la promoció de la formació professional al llarg de la vida.
 
 
Prova pilot amb 78 alumnes de cicles de grau superior
 
El passat 6 de març, en el marc de la Jornada d’orientació “Inspirant futurs al llarg de la vida: l’orientació professional davant dels nous reptes” organitzada pel CCFP, 78 alumnes de cicles de grau superior van poder experimentar un apropament al món empresarial i les necessitats laborals com a pla pilot dut a terme amb la Fundació Human Age Institute. Durant la jornada els estudiants van assistir a una ponència del mentor de l’Àrea d’Educació i Generació de Talent de Human Age Institute, Jose Antonio Marina, i van poder exposar les seves necessitats a experts en recursos humans i representants del món empresarial. Així mateix, els alumnes van participar en dos tallers per ajudar-los a incorporar-se amb èxit al mercat de treball: com idear el Currículum 2.0 i com preparar-se per un Elevator Pitch. També van rebre assessorament individual i personalitzat dels experts.
 
Els resultats de les enquestes realitzades als participats d’aquesta prova pilot indiquen que la metodologia aplicada és una bona pràctica a realitzar perquè resulta una experiència enriquidora pels estudiants, atès que els facilita informació amb la que poden aconseguir més i millors competències a l’hora de trobar feina i preparar les seves candidatures. Tot això, en conseqüència, potencia l’ocupabilitat juvenil.
 
13 de juliol de 2017
 Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Eduard Illa