Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Un total de 60 alumnes d'FP de l'Institut Castellarnau de Sabadell participen en les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme

  • Ho faran amb una motocicleta Kawasaki ZX10R, que han preparat durant el curs per poder participar en la prova que es desenvolupa entre el 24 de juny i el 9 de juliol
  • Hi participa alumnat de totes les famílies professionals d’FP que imparteix el centre: Transport i manteniment de vehicles, Electricitat i electrònica, Sanitat i Educació i obra civil
  • El Departament d’Ensenyament i el Circuit de Barcelona-Catalunya han signat avui un conveni per regular-ne la participació

 

El Departament d’Ensenyament i el Circuit de Barcelona-Catalunya han signat un conveni que permet que 60 alumnes i una dotzena de professors d’FP de l’Institut Castellarnau de Sabadell participin entre el 24 de juny i el 9 de juliol en les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme amb una motocicleta preparada i adaptada per l’alumnat i el professorat de l’institut. L’acord l’han signat el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, i el director general del Circuit de Barcelona-Catalunya, Joan Fontserè.
 
L’objectiu d’aquesta actuació és adaptar l’oferta de formació professional a les necessitats socials, laborals i professionals del teixit social, productiu i empresarial de Calalunya. En aquest sentit, en aquest projecte de les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme s’hi integren totes les famílies  professionals de la formació professional que imparteix de l’Institut Castellarnau: la de Transport i manteniment de vehicles, la d’Electricitat i electrònica, la de Sanitat i la d’Educació i obra civil.
 
Durant el curs, els alumnes d’aquestes quatre famílies professionals han dut a terme la preparació mecànica i l’adequació dels carenats i vinils de la motocicleta Kawasaki ZX10R amb la que participaran en aquesta prova de resistència. L’Institut Castellarnau tindrà com a pilots de la seva motocicleta en Pere Tutusaus, com a primer pilot, Gaspar Rodríguez, Félix Rodríguez i Carlos San Juan.
 
Així doncs, l’alumnat i el professorat de les famílies professionals de l’Institut Castellarnau participaran en l’activitat a través de les següents actuacions, durant les quals l’alumnat comptarà en tot moment amb el suport del professorat:
·        Família professional de Transport i manteniment de vehicles: preparació i decoració de la motocicleta de competició i del scooter auxiliar, d’acord amb el reglament federatiu en la categoria de SBK i amb els interessos dels patrocinadors, respectivament.
·        Família professional d’Electricitat i electrònica: instal·lació i funcionament de l’equip de telemetria per a la posada a punt de la motocicleta i la depuració de la conducció dels pilots.
·        Família professional de Sanitat: elaboració de la dieta i del programa de preparació física i fisioteràpia específica per als pilots i la resta de components de l’equip.
·        Família professional d’Edificació i obra civil: distribució física del box i de l’àrea d’hospitality.
 
El Circuit de Catalunya donarà la inscripció gratuïta a l’edició 2017 de les 24 hores motociclistes del Circuit Barcelona-Catalunya i permetrà l’accés a les sessions d’entrenaments, el dia 24 de juny, el dia 6 i 7,8 i 9 de juliol, corresponents a la carrera 24 hores de resistència, per tal que l’Institut Castellarnau, de Sabadell, pugui desenvolupar el projecte 24H edició 2017.
 
L’Institut Castellarnau, referent en motociclisme
 
L’Institut Castellarnau ja fa 14 anys que participa a les 24 hores de resistència al circuit de Barcelona-Catalunya, preparant durant el curs acadèmic a l’alumnat per poder participar en la prova de resistència. Durant la cursa els alumnes realitzen canvis de pneumàtics i proveïment de gasolina, i solucionen els possibles problemes que s’originin. Els dies previs a la cursa, es realitza el muntatge del box, entrenaments lliures i entrenaments oficials diürns i nocturns.
 
El centre també participa en la iniciativa La Moto Solidària, amb la col·laboració de les ONG Intermon-Oxfam i Motos Solidarias, Acció solidària, Creu Roja i Oncolliga.
 
7 de juliol de 2017


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament