Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern oferirà el curs vinent 600 places de l'FP d'administració i gestió de l'àmbit jurídic

El curs vinent hi haurà 2 nous instituts que oferiran aquests estudis, amb un total d'11 centres arreu de Catalunya

  • Avui els departaments d’Ensenyament i de Justícia han signat la pròrroga del conveni per oferir aquest cicle de Gestió Administrativa orientat a l’àmbit jurídic fins al 2020
  • L’objectiu és millorar la qualificació professional del personal de gestió administrativa de l’àmbit jurídic i judicial, i també a adaptar la formació professional a les necessitats actuals del mercat laboral
 
 

Els departaments d’Ensenyament i de Justícia han signat avui la pròrroga del conveni relatiu a l’oferta del cicle formatiu de grau mitjà de Gestió Administrativa orientat a l’àmbit jurídic i judicial, que permetrà impartir aquests estudis a Catalunya fins al 2020. L’objectiu d’ambdós departaments és millorar la qualificació professional del personal de gestió administrativa de l’àmbit jurídic i judicial, i també a adaptar la formació professional a les necessitats del mercat laboral.
 
El curs 2016-2017 començarà amb 600 places distribuïdes arreu de Catalunya, en què s’afegeixen 2 nous instituts als 9 centres que ja imparteixen aquesta formació professional, el Joaquim Mir a Vilanova i la Geltrú i el Vall d’Hebron a Barcelona.  Els centres i l’oferta de cara al curs vinent és la següent:
 
Oferta de
places curs 16-17
 
1er.
2on.
Institut Escola del Treball
Lleida
30
30
Institut Provençana
L’Hospitalet
30
30
Institut Montilivi
Girona
30
30
Institut Baix Camp
Reus
30
30
Institut Francesc Vidal i Barraquer
Tarragona
30
30
Centre López Vicuña
Barcelona
30
30
Institut Montsià
Amposta
30
30
Institut Escola Industrial
Sabadell
30
30
Institut Baix Empordà
Palafrugell
30
30
Institut Joaquim Mir
Vilanova i la Geltrú
30
 
Institut Vall d'Hebron
Barcelona
30
 
 
 
La pròrroga del conveni l’han signat els consellers d’Ensenyament i de Justícia, Meritxell Ruiz i Carles Mundó, a la seu del Departament d’Ensenyament aquesta tarda. Amb aquest acord es dóna continuïtat al que es va subscriure el mes de maig de 2011 entre ambdós departaments per la creació d’aquest nou cicle, que es va començar a impartir en vuit centres educatius el curs 2012-13.
 
El cicle formatiu de Gestió administrativa orientada a l’àmbit jurídic té una durada de 2.000 hores (2 cursos) distribuïdes en 1.650 hores lectives i 350 hores de pràctiques. Els alumnes que el cursen realitzen aquesta formació pràctica en centres de treball en dos àmbits: 100 hores en l’àmbit jurídic privat i 250 en òrgans judicials. Aquest itinerari formatiu està dissenyat principalment per facilitar l’adquisició de les habilitats i els coneixements necessaris per poder desenvolupar tasques de suport a la tramitació processal i d’auxili a l’Administració de justícia.
 
 
La borsa d’interins dels jutjats donarà prioritat a aquests titulats
 
La borsa d’interins per treballar als jutjats de Catalunya premiarà els aspirants amb aquesta titulació de gestió administrativa, atès que es tracta d’un cicle formatiu de grau mitjà que acredita la formació teòrica i pràctica necessària per a fer de tramitador processal. Els candidats que disposin del títol accediran directament a la llista de funcionament, que és on s’apunten els que ja han treballat als jutjats i la primera a la qual recórrer quan hi ha falta d’efectius. En canvi, actualment, aquests titulats s’afegeixen a una llista de reserva, que només s’activa quan s’esgota la primera.
 
27 de juliol de 2016Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Eduard Illa