Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Irene Rigau: "L'educació és la clau per lluitar contra les desigualtats i a favor de les oportunitats, i els portadors de la clau són els docents"

 

  • La consellera d’Ensenyament ha remarcat que Terrassa ha millorat els seus resultats educatius i ja se situa en la mitjana de Catalunya
  • Irene Rigau ha inaugurat aquest matí l’escola El Vapor i l’institut Mont Perdut de Terrassa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat aquest matí que "l’educació és la clau per lluitar contra les desigualtats i a favor de les oportunitats, i els portadors de la clau són els docents. Encoratgem-los per continuar treballant". Irene Rigau ha fet aquestes declaracions durant la inauguració avui de l’escola El Vapor i l'institut Mont Perdut de Terrassa. Irene Rigau ha destacat el progrés en els resultats educatius dels centres públics de Terrassa, i que tot i situar- se el curs 2009-2010 per sota de la mitjana de Catalunya, actualment ja estan alineats amb la mitjana catalana en l'assoliment de les competències bàsiques.
 
La consellera ha remarcat la vàlua dels ensenyants en la tasca diària d'escoles i instituts. Irene Rigau ha declarat que "el més important sempre són els alumnes, i el què passa en una escola depèn dels mestres. Quan es visita un centre i s'observa els ensenyants es veu l'alçada que hi ha".
 
En referència al nou edifici de l'escola, la consellera n'ha destacat la complexitat arquitectònica on els espais, la claror i els racons demostren la intencionalitat educativa, i ha agraït el treball de docents i equip directiu: "Gràcies per ajudar a conviure amb les diferències, per donar coneixements bàsics, per ensenyar a afrontar les dificultats i per ensenyar els alumnes a ser persones". Irene Rigau ha ressaltat de l'escola El Vapor que "té un projecte reconegut, que preveu el creixement de cada alumne potenciant les capacitats i reconeixent les diferències. Aquest és el model d'escola".

La titular d’Ensenyament ha emplaçat els joves de l'institut Mont Perdut a continuar formant-se, ja que "cada dia quan un alumne entra a l'aula s'obre una nova oportunitat i una porta a un nou coneixement, per tant, han d'estar molt alerta".
 
L’escola El Vapor té una matrícula de 392 alumnes, distribuïts entre P3 i 4t de primària. El centre, en el seu projecte educatiu, treballa per un bon assoliment de les competències bàsiques i per això, entre d’altres, planifica activitats sistemàtiques de lectura i escriptura i un treball específic al voltant del càlcul mental. Alhora, aplica un pla específic experimental de llengües estrangeres i diverses activitats relacionades amb l’atenció a la diversitat del centre.
 
L’institut Mont Perdut té una matrícula de 525 alumnes d’ESO i batxillerat. El projecte educatiu del centre gira entorn a quatre eixos: saber, saber fer, saber estar i conviure. Aquests eixos es desenvolupen a través de tres metodologies d’aula: el treball sistemàtic (per assolir les eines), el treball globalitzador (per ser competents) i el treball per l’excel·lència (treball de les emocions i habilitats). 
 
L’institut treballa projectes com l’acompanyament i orientació de l’alumnat, l’aprenentatge integral i plurilingüe, El gust per la Lectura, o les eines TAC. El centre aposta pel treball per projectes amb l’objectiu que l’alumne aprengui a treballar en equip i a promoure la seva creativitat utilitzant l’anglès, el català i el castellà com a llengües per comunicar-se amb els seus companys i amb el professor.
 
 
21 de març de 2014
 


foto foto Fotografia1
foto foto Fotografia 2

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament