Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, demana tenir confiança en l'escola pública catalana

 
  • Ho ha afirmat en el transcurs de la cloenda del curs escolar 2010-2011 de Barcelona. En l’acte s’ha donat la benvinguda als nous directors

  
“Els nostres alumnes i les nostres famílies han de saber que tenim la millor escola pública que poden tenir, que cada vegada és millor; qualsevol imatge que pugui deteriorar el prestigi de l’escola pública només pot escapçar la confiança que ens ha dipositat les famílies”. Aquesta afirmació l’ha fet la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, davant dels directors i directores dels centres docents de Barcelona, en un acte organitzat pel Consorci d’Educació de Barcelona. Aquest acte tenia com a objectiu cloure el curs escolar agraint la feina feta als directors que pleguen i donar suport als directors que emprendran la nova tasca a partir del curs vinent.
 
La consellera ha reclamat la complicitat de la comunitat educativa per defensar l’escola pública. Ha afirmat que s’han de trobar les fórmules per a la millora dels centres a través del diàleg però que “no malmetem la imatge de l’escola pública”. En aquest sentit ha recordat que “ha millorat molt” i ha destacat que “les famílies han de saber que han fet una bona aposta”.
 
La titular del Departament ha lloat la tasca del professorat i ha afirmat que “som militants de l’educació, persones que creiem en l’escola”: per Rigau els que creuen en l’educació “creiem en l’esperança, un fet que en temps de crisi ha de permetre repensar el futur enlloc que s’enterboleixi”. Ha assegurat que “l’educador de per sí representa una aposta pel futur” però també ha demanat que replantejar alguns prejudicis per tal de poder incorporar una nova visió.
 
En aquest punt la consellera ha afirmat que “l’escola pública fon diferents grups ètnics en un sol poble”, un fet que “quan ho puguem mirar en certa distància quedarem admirats i orgullosos de la feina feta”. L’exemple més evident segons Rigau és “com varem catalanitzar el sistema educatiu”. La consellera ha afegit que “si Catalunya és com és, sent una nació sense estat, i manté la seva llengua cultura i idiosincràsia és gràcies al fet que sempre ha cregut en l’escola i de generació en generació ens hem traspassat allò que és implícit en l’educació que és traspassar la tradició i generar la història”. En aquest punt ha assegurat: “la nostra fortalesa són les persones”.
 
18 de juliol de 2011Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Eduard Illa