Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

ARTESANIA

Artesania Catalunya presenta avui el resultat final de la mostra " Working progress : de pessebres", i renova la botiga d'Empremtes de Catalunya

Exposició 'Working progress: de pessebres'

 
·        Després de gairebé un mes de treball en públic,  a partir d’avui es pot visitar a la seu d’Artesania Catalunya el resultat final d’aquesta mostra: 5 pessebres de gran format fets per 5 associacions de pessebristes de Catalunya, així com un vídeo del procés creatiu que explica els secrets i les tècniques d’aquest ofici artesà. La mostra restarà oberta fins el proper 14 de gener a la seu d’Artesania Catalunya (Banys Nous, 11).
 
·        Alhora, coincidint amb la renovació de l’espai d’Artesania Catalunya, demà la botiga d’Empremtes de Catalunya celebrarà aquest canvi d’imatge amb una acció d’animació al carrer per promocionar les compres de Nadal, on dos capgrossos convidaran als vianants a visitar la botiga que durant tota la setmana oferirà descomptes del 20% en productes.
 
 
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Direcció General de Comerç,  presenta avui dilluns el resultat final  de la mostra 'Working progress: de pessebres' de la Federació Catalana de Pessebristes.
 
Després de gairebé un mes de treball i construcció en públic, a partir d’avui,  a les 19.30 hores,  a la seu d’Artesania Catalunya (Banys Nous, 11), es podrà veure el resultat final d’aquesta mostra amb 5 pessebres populars de gran format, fets per 5 entitats de pessebristes de Catalunya: Associació de Pessebristes de Banyoles; Amics del Pessebre del Baix Empordà; Agrupació de Pessebristes de Sabadell; Associació de Pessebristes de Barcelona; Federació Catalana de Catifaires; així com el procés de creació, que ha estat enregistrat en vídeo, i que explica els secrets i tècniques d’aquest ofici artesà.
 
L´exposició 'Working progress: de pessebres' es va posar en marxa el passat 30 de novembre a la seu d’Artesania Catalunya, i durant aquest període el públic ha pogut assistir en viu al procés de creació dels pessebres, com han construït en directe els seus diorames.
 
La iniciativa -nascuda de la Federació Catalana de Pessebristes i coorganitzada amb el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) de la Generalitat de Catalunya-, restarà oberta fins el proper 14 de gener.
 
Renovació del centre d’Artesania Catalunya
 
El CCAM també ha impulsat una renovació de l’espai d’Artesania Catalunya amb una nova organització dels seus espais.
 
La botiga d’Empremtes de Catalunya celebrarà demà al matí de 12.00 a 14.00 hores la renovació de la botiga amb una acció d’animació al carrer per promocionar les compres de Nadal. Dos capgrossos  convidaran als vianants a visitar la botiga que durant tota la setmana oferirà descomptes del 20%. Els dos capgrossos que animaran les compres al carrer Banys Nous, representen a Rafael Aróztegui i Mireia Gavaldà, dos personatges molt vinculats a la cultura popular de Terrassa, i  han estat cedits pel taller Drac Petit. Precisament, coincidint amb aquesta jornada de celebració, l’artesà Marçal Casanovas estarà elaborant figures de pessebre en fang, en la part expositiva del centre.
 
A la botiga es troben productes artesans de Catalunya els quals, mitjançant una mirada d'identitat i de contemporaneïtat, transmeten els valors del país a través d'elements vinculats a l'art, la cultura, la història, la tradició, l'arquitectura, el paisatge i els costums populars que són propis del territori català.
 
La principal novetat de la Botiga és també  la renovació de l’aparador, amb una nova senyalització i il·luminació i una decoració que, durant aquests dies, acull peces vinculades al Nadal, Cap d’any i Reis, amb joguines, pessebres i  productes tèxtils.
 
Nou Impuls a la marca Empremtes de Catalunya
 
El centre també ha volgut donar un nou impuls a la marca Empremtes, i per això ha dedicat  un espai a la divulgació del projecte, amb una exposició de fotografies de les 30 famílies/icones: Prehistòria, Ibers, Imperi Romà, Romànic, Gòtic, Renaixement, Barroc, Romanticisme, Modernisme, Gaudí, Arts del Segle XX, Literatura, Gastronomia, Tradicions i Cultura popular, Sant Jordi, Castellers,  Esports, Música Tradicional i Popular, Música Lírica i Clàssica, La Nova Cançó, Paisatge i Natura, Flora, Fauna, Paisatge Urbà, Barcelona, Estris Populars, Personatges, Oficis Singulars, Noucentisme i Colònies Industrials. Cadascuna de les fotografies va acompanyada d’una breu explicació en relació a les famílies i icones.
 
 
  
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
 
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: EmpresacatCercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Laia Corbella