Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

La Generalitat instal·larà enregistradors a la xarxa elèctrica de Lleida per mesurar la qualitat i la continuïtat del subministrament

  • El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ofereix a les institucions locals tota la informació disponible sobre les incidències dels dies 24, 25 i 26 de març i sobre l’estat de la xarxa
 
El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, s’ha reunit avui amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i els presidents dels consells comarcals de Lleida per abordar els problemes de subministrament elèctric que van tenir diferents municipis de la zona els dies 24, 25 i 26 de març. Baiget, acompanyat pel director general d’Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín, i pel director dels Serveis Territorials del departament a Lleida, Ramon Alturo, ha volgut oferir als representants del món local tota la informació disponible sobre aquestes incidències i sobre l’estat de la xarxa. Durant la reunió, el conseller també ha anunciat mesures per analitzar la qualitat del subministrament elèctric a la demarcació.
 
Baiget ha exposat als alcaldes que el fenomen climatològic dels dies 24 i 25 de març va produir 137 incidents a la xarxa de mitja tensió i 159 incidents a la xarxa de baixa tensió de Lleida, que van arribar a deixar sense subministrament elèctric un màxim d’uns 17.000 usuaris fins al dia 26. En total, van caure a terra 8 suports i fins a 5,5 km de línies. El conseller ha explicat que, de manera immediata, el Govern va obrir un expedient informatiu; dins d’aquest procés, Baiget ha detallat que s’ha requerit a Endesa tota la informació relativa tant a l’estat de les instal·lacions com a la gestió de la incidència, des del funcionament dels equips de manteniment fins a la comunicació amb les institucions.
 
El conseller ha explicat que el Govern ha actuat "obrint immediatament un expedient informatiu, i també buscant altres millores, com per exemple un bon funcionament dels protocols de comunicació entre l'empresa distribuidora i els alcaldes , per tal que aquests disposin de tota la informació quan la requereixin". A més, el conseller ha advertit que "farem mesuraments per conèixer la qualitat del subministrament allà on els municipis i les comarques ens indiquin. Un cop coneguem les causes dels microtalls, actuarem com correspongui, i si cal exigirem més inversions allà on es demostri que el servei de la xarxa no és suficient"
 
Lluita contra els microtalls
 
Durant la reunió, el conseller Baiget també ha abordat les reivindicacions de les institucions lleidatanes sobre la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a la demarcació. Per això, ha anunciat que la Generalitat instal·larà enregistradors a la xarxa de distribució de la província amb l’objectiu d’obtenir dades sobre la qualitat del servei. Aquesta mesura està orientada a documentar les queixes de diferents consells comarcals sobre els microtalls de subministrament que afecten les empreses i les famílies lleidatanes i, per tant, la competitivitat i el benestar de la província. Els resultats d’aquestes proves determinaran si cal emprendre actuacions urgents en la xarxa elèctrica lleidatana a curt i mig termini.
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes:
 
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: EmpresacatCercador

Cercador

Destaquem

Departament