Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, inaugura a Sabadell l'Escola de Flequers, impulsada pel Gremi de Flequers de Barcelona

 
  •  El conseller F. Xavier Mena ha inaugurat avui l’Escola de Flequers “Andreu Llargués” ubicada al Centre de Formació de Cal Molins de Sabadell i que ha de dinamitzar i impulsar l’ofici de flequer.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat de l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, i del president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Andreu Llargués, ha  inaugurat avui a Sabadell l’Escola de Flequers, que ha impulsat el Gremi de Flequers de Barcelona.
 
Aquesta nova Escola de Flequers “Andreu Llargués” s’ubica al Centre de Formació de Cal Molins de l’Ajuntament Sabadell, i té per objectiu dinamitzar i impulsar l’ofici de flequer a la demarcació de Barcelona, alhora que també vol esdevenir un centre de referència i excel·lència a Catalunya. A l’acte inaugural també hi ha assistit, entre d’altres, el director general de Comerç, Josep Mª Recasens, la tinent d’alcalde d’Economia i Serveis Centrals del consistori, Montserrat Capdevila i la presidenta del Consell Català de Formació Professional, Teresa Casanovas.
 
En aquest marc, el conseller F. Xavier Mena, ha volgut destacar l’aposta el Gremi de Flequers per posar en marxa aquesta escola i ha volgut agrair especialment al Sr. Llargués la seva perseverança i tenacitat per aconseguir tirar-la endavant i posar-la en marxa.
 
El conseller ha posat de manifest la importància d’aquesta escola, sobretot pel què fa al model que la sustenta, “un model que està perfectament alineat amb la gran revolució que hem de fer i volem fer a Catalunya, sobretot per la gent jove, perquè la formació és la millor inversió que podem fer, una formació que és i ha de ser continua al llarg de la vida; contínuament hem d’estar aprenent”, ha destacat el conseller.
 
El conseller ha remarcat el fet que des del Govern “volem impulsar i fer una formació com la que es farà aquí, dual i en alternança, és a dir, aprenent la teoria a l’aula, i la pràctica, en aquest cas, al forn o a la fleca”. “Les persones que aprenen així, sobretot els joves, aprenen un ofici i estimen el seu ofici i una persona que estima el seu ofici tindrà una feina i farà bé la seva feina”. En al·lusió als alumnes que passaran per l’Escola, els ha encoratjat a “aprendre de l’exemple de persones com el Sr. Llargués, flequer d’ofici i que estima el seu ofici. “gràcies a aquesta escola tindrem bons flequers, bones persones i a més guanyarem un millor futur per a Catalunya”.

Prèviament a l’acte inaugural de l’Escola, el conseller F. Xavier Mena ha visitat el Vapor Llonch, seu de Treball, Formació, Indústria i Innovació de l'Ajuntament de Sabadell. Acompanyat de l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, la tinent d’alcalde d’Economia i Serveis Centrals del consistori, Montserrat Capdevila, la presidenta del Consell Català de Formació Professional, Teresa Casanovas, i el delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba, el conseller ha visitat les instal·lacions d’aquest equipament, que ofereix serveis d’orientació laboral, de formació i de consolidació de negoci, on ha pogut conèixer de primera mà les polítiques d’ocupació i de suport a l’emprenedoria i el comerç que s’impulsen al municipi.


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament