Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El programa arrancarà amb una conferència de Gabriella Coleman, autora de "Las mil caras de Anonymous"

El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna amb la 75a Fira del Llibre de Madrid

El Centre Cultural-Llibreria Blanquera, seu cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, se suma a la Fira del Llibre de Madrid, en la seva 75a edició. Per aquest motiu s’han organitzat tres cicles d’activitats en un programa de qualitat i variat que tindrà lloc el mes de juny.
 
Periodisme, investigació, ficció, poesia i música, un ampli ventall cultural que aplega nous autors i d’altres reconeguts que es donaran la mà en aquesta programació que tindrà lloc al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna (c/Alcalá, 44) i a la carpa de la Fira del Llibre de Madrid. Són els cicles “Revelaciones”, “Debutantes”, i la sessió de poesia “Entre cielo e infierno”.
 
Alguns autors nous que destaquen per la seva qualitat literària explicaran la seva obra acompanyats de grans noms de l’escena musical, com Manolo García, Ángel Petisme o Christina Rosenvinge, que llegiran fragments dels seus llibres.
 
Cicle Revelaciones
(basat en periodisme d’investigació):
 
Dijous, 2 de juny, 19:00h. Centre Cultural - Llibreria Blanquerna
 
Gabriella  Coleman, impartirà la conferència Inside Anonymous (Dentro de Anonymous, en anglès i traducció simultània). Presenta Bernardo Gutiérrez, periodista expert en tecnopolítica  i cultura digital.  
 
Antropòloga, autora del llibre Las mil caras de Anonymous (Arpa Editores) i especialista en hackers i activisme digital. Ocupa actualment la càtedra Wolfe d'Alfabetització científica i tecnològica a la prestigiosa Universitat McGill de Montreal, Canadà. Forma part de la llista Kirkus Books de millors llibres de 2014 i va rebre el premi Diana Forsythe 2015 de l’ American Anthropological Association.
 
Divendres, 3 de juny, 19:00h. Centre Cultural - Llibreria Blanquerna
 
Carles Porta parla del seu llibre Li deien pare (Grup Editorial 62). Presentarà l’autor Vicente Jiménez, director general de la Cadena SER i PRISA Radio.
 
Carles Porta és periodista, reporter de televisió, corresponsal de guerra, productor audiovisual, guionista i director de cinema. Va rebre el Premi Godó de reporterisme i assaig periodístic 2015 amb aquesta obra que es presenta, una historia que aprofundeix en el tema de la pederàstia. Es tracta del primer llibre de no ficció que es convertirà en una sèrie podcast per a radio, format d’èxit als EUA, i s'emetrà en els propers mesos a Espanya i Llatinoamèrica.
 
Dimecres, 15 de juny, 19:00h. Centre Cultural - Llibreria Blanquerna
 
Montserrat Llor, periodista, explica el seu llibre Atrapados (Ed. Crítica), amb la participació de testimonis de la Guerra Civil. Intervindran: Ángeles Fórez Peón, ‘Maricuela’, de 96 anys, fou  miliciana, empresonada durant el franquisme, exiliada a França, i Luis Montejano, fill de l’aviador de la República Vicente Montejano, presoner als gulags de Stalin. Presentarà l’acte Montserrat Domínguez, directora d’El Huffington Post.
 
 
Cicle Debutantes 
(A propòsit d’obres de ficció d’autors novells que destaquen per la seva qualitat literària.
 
Dimarts, 7 de juny , 19.00h. Centre Cultural - Llibreria Blanquerna
 
Anna Ballbona explica Joyce i les gallines (finalista Premi Llibres Anagrama de Novel.la).  El músic Manolo García llegeix fragments de l’obra.
Dimecres, 8 de juny, 19.00h. Centre Cultural - Llibreria Blanquerna
Albert Forns parla del seu llibre Jambalaia (Premi Llibres Anagrama de Novel·la 2016). El músic Ángel Petisme llegeix fragments de la seva obra.
Dijous, 9 de juny, 19.00h. Centre Cultural - Llibreria Blanquerna
Alicia Kopf parla del seu dietari Germà de gel  (L’Altra Editorial). Premi  Documenta 2105. La cantant Christina Rosenvinge llegeix fragments de la seva obra. 
 
Sessió de poesia  Entre cielo e infierno
(Autors catalans vinculats amb Madrid)
 
Dijous  9  de juny, 20.15h. A la carpa de la Feria del  Libro de Madrid.
Marina Oroza diu poemes del seu llibre Esto es real (Amargord) i Alberto Manzano, d’El reino de la pobreza (Hiperión). El músic Javier Corcobado actua de mestre de cerimònies i llegeix poemes.                                                 
 
Per a més informació o entrevistes:
Centre Cultural-Llibreria Blanquerna

91524 10 02 / 00  www.ccblanquerna.cat
Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable premsa
    Montserrat Llor