Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Amb un programa d'activitats culturals entre el 16 i el 23 d'abril

El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna celebra la Setmana de la Cultura Catalana i Sant Jordi 2016

 
· En el decurs de la Diada de Sant Jordi, dissabte 23 d’abril, Blanquerna obrirà les seves portes sense interrupció fins les  21:30h oferint roses i un 10% de descompte en la compra de llibres.  
· Homenatge a la periodista Montserrat Roig, amb la intervenció del periodista Ignasi Riera, l’advocada Cristina Almeida i l’escriptora Marta Pessarrodona. 
· Música i teatre en el setè centenari de la mort de Ramon Llull; espectacle “El Verger de l’Amat”.
 
El Centre Cultural – Llibreria Blanquerna (c/ Alcalá, 44 / www.ccblanquerna.cat), seu cultural de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, organitza la Diada de Sant Jordi i la Setmana de la Cultura Catalana 2016 (del 16 al 23 d’abril), amb un programa que inclou homenatges, llibres, teatre i concerts de música.   
 
En un acte organitzat juntament amb AMESDE (Asociación de la Memoria Social y Democrática), el 19 d’abril a les 19.00h, es retrà homenatge a la periodista Montserrat Roig. Intervindran: Ignasi Riera, periodista i escriptor; Cristina Almeida, advocada; Marta Pessarrodona, escriptora.  
 
Divendres 22 d’abril, a les 19:30h, tindrà lloc l’espectacle-recital El Verger de l’Amat amb l’actriu Montse Germán i el músic mallorquí Ferran Pisà que s’uneixen per recitar Ramon Llull quan té lloc el setè centenari de la seva mort. El timbre dels instruments de Ferran Pisà i la qualitat com a rapsoda de Montse Germán transmeten la bellesa dels versos més místics de Ramon Llull en una adaptació a càrrec de Teresa Roig.  
 
Dissabte 23 d’abril, festivitat de Sant Jordi, el Centre Cultural-Llibreria Blanquerna obrirà les seves portes sense interrupció fins a les 21:30h oferint roses i un 10% de descompte en la compra de llibres. En el decurs d’aquesta Diada també tindrà lloc al matí (12.00h) un concert a càrrec del quintet De Metall, un grup de trompeta, trompa, trombó i tuba que oferirà un recorregut per les obres més populars creades i interpretades des del barroc fins a data d’avui. Sonaran músiques tan conegudes com el Cànon de Pachelbel, el Concert núm. 3 per a trompa de Mozart o Carmen de Bizet en un viatge guiat que mostrarà les diferents cares de la música clàssica i desgranarà els secrets que amaguen les obres en el seu context històric. El mateix dia de Sant Jordi, per la tarda, a les 19.00h, dins del cicle de concerts SONA9, actuarà el grup Roig!, guardonat amb el Premi Joventut  2015.
 
Així mateix, un any més, s’organitzarà una Classe Zero de Català (divendres 22, 17.00h) adreçada a aquelles persones que desconeguin la llengua catalana i que vulguin aprendre-la. Actualment són més de 350 els alumnes castellanoparlants que estudien a les aules del centre la llengua catalana. Tot seguit, es lliuraran els premis del Concurs de microrelats Aules de Català en la seva 2a edició (18.00h)
 
El programa d’activitats de la Setmana inclou també literatura oral contemporània, poesia en format Poetry Slam Barcelona (dimecres 20, 19.00h), una desfilada de vestits de paper de Mollerussa (dijous 21, 19.00h) i la degustació de vermut dels productors de la marca Vermut de Reus, ciutat que va veure néixer l’arquitecte Gaudí, el General Prim i el pintor Marià Fortuny.  
 
La Setmana de la Cultura Catalana a Madrid compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, Cercle Català, AMESDE (Asociación de la Memoria Social y Democrática) SONA9 i La Noche de los Libros.
 
 
Per veure’n tota la programació:
@ccblanquerna  
Telèfon: 91524 10 00/ 02Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable premsa
    Montserrat Llor