Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Amb motiu de la celebració de l'Any Llull el 2016 i en el marc de les activitats que tindran lloc al Centre Cultural Blanquerna a Madrid

Tres dies, tres murals, tres artistes urbans interpreten en directe l'obra de Ramon Llull

De dimarts 2 a dijous 4 de febrer de 2016, el Centre Cultural Blanquerna (www.ccblanquerna.cat) serà l’escenari d’una activitat organitzada juntament amb l’Associació Rebobinart, en motiu de la celebració de l’Any Llull, en commemoració del setè centenari de la mort del pensador i humanista Ramon Llull.
 
Blanquerna Il·lustrat és el títol d’aquest acte que reunirà a tres artistes urbans -Laura Castillo, Chamo San i Edjinn- que pintaran en directe, de cara al públic assistent, la seva versió, interpretació lliure, de l’obra Llibre d’Evast e Blanquerna, escrit l’any 1283 per Ramon Llull, filòsof, poeta, místic, teòleg i missioner mallorquí del segle XIII. És considerat com un dels pares del català literari i dels primers en utilitzar una llengua neollatina per a expressar coneixements filosòfics i científics, així com textos novel·lístics.
 
Els tres artistes pintaran, durant tres dies consecutius en els qual podrà assistir-hi el públic, tres murals de deu metres ubicats a la sala d’exposicions del CCBlanquerna en els quals reflectiran la seva visió de l’obra de Llull.  El dia 4 es podrà observar el resultat final de la seva creació que s’exhibirà al CCBlanquerna fins el 30 d’abril.
 
Blanquerna és el nom del jove protagonista d’aquesta obra, un personatge que encarna l’esperit obert, inquiet, emprenedor i reflexiu. Iniciarà un viatge vital en el decurs del qual, després de convertir-se en monjo i arribar a ser summe pontífex, renunciarà al pontifici per tal de dedicar-se a la contemplació i a la meditació. Blanquerna, un dels homes més cultes de l’època medieval, és l’origen del nom del Centre Cultural Blanquerna, creat a Madrid l’any 1993.
 
Els artistes de Blanquerna Il.lustrat
 
Els artistes formen part de l’associació Murs Lliures, un projecte artístic dins la plataforma d’art Rebobinart, nascuda l’any 2006 davant de la necessitat d’alliberar espais de creativitat per als artistes urbans de Barcelona.
 
Laura Castillo
L’artista Laura Castillo, aka Lacastillo, mostra interès pel dibuix des de ben petita. Influenciada pel seu pare, l’artista Carlos Castillo Seas, creix en un entorn on l’art i la creativitat són realment imprescindibles. Algunes de les seves obres parteixen d’un interès pel seu entorn mostrant una temàtica social.  Interessada per la figura humana, experimenta creant retrats psicològics. El darrer any va participar en diversos festivals d’art urbà com són l’Ús Barcelona i el B-Unit Festival al Parc del Poble Nou. També va participar en l’exposició col·lectiva Poble Nou Hàbitat Creatiu 1996-2015 a Can Felipa.
Els seus últims projectes són de caràcter més reivindicatiu, col·laborant amb l’Espai Germanetes o fent un mural participatiu en contra de la violència de gènere organitzat per l’Ateneu Popular L’Engranatge.
 
EDJINN
Nascut l’any 1987 a Barcelona, va cursar disseny a l’Escola Elisava i és membre del col·lectiu Fine Rats. L’art urbà de l’Edjinn ha format part d’exposicions i festivals d’arreu del món i galeries de Londres, Mexicali, Miami, Porto i Viena o institucions com el MACBA han exposat les seves pintures i il·lustracions. Més de 30 llibres i revistes han publicat la seva obra durant els últims anys i com a freelance ha col·laborat amb marques com Decathlon, Frigo, Moritz o El Terrat, i va generar la imatge que va protagonitzar l’última campanya de Jägermeister.
 
Chamo San
Barcelona, 1987. Va estudiar belles arts a la Universitat de Barcelona i a l’École Nationale Supérieure donis Beaux-Arts de París. El seu treball personal se centra en el camp artístic del dibuix i la il·lustració sense descartar l’experimentació amb altres tècniques, com la fotografia o la instal·lació.  Forma part del col·lectiu Penic productions: un col·lectiu d’artistes de diferents disciplines que fa instal·lacions temporals amb inflables de color que ocupen per complet espais, fet que els dota d’una nova identitat.
La seva obra en el camp de la il·lustració parteix d’imatges realistes a les quals sempre afegeix algun element gràfic que potenciï la imatge.  
 
 
 
Per a més informació o entrevistes:
Centre Cultural Blanquerna 
c/ Alcalá, 44  
Premsa: 915241002 /00
 
 
 
 Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable premsa
    Montserrat Llor