Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Ensenyar català a Madrid: noves activitats i cursos per a la temporada 2015-2016 al Centre Cultural Blanquerna

La delegació de la Generalitat a Madrid prepara la nova programació cultural del Centre Cultural Blanquerna (www.ccblanquerna.cat) i, com tots els anys, organitza diverses activitats i cursos per aprendre i practicar el català en aquesta ciutat. Parlem de les Aules de Català, la Classe Zero i les actuacions de titelles per als més petits. 
 
Des de l’any 1993, la delegació organitza cursos d’aprenentatge de llengua catalana, actualment coordinats pel filòleg Xavier Basora Rovira. Les Aules de Català, que enguany comencen l’1 d’octubre, s’imparteixen al Centre Cultural Blanquerna i ofereixen classes de tots els nivells, tant per a adults com per als més joves, per aprendre i perfeccionar la llengua catalana.
 
Els nivells són: bàsic (A2), elemental (B1), intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2). Així mateix, també hi ha un grup de conversa per a aquelles persones que vulguin millorar la seva fluïdesa en l’aspecte de l’expressió oral. 
 
Els cursos són anuals (d’octubre a maig) i consten de 90 h lectives. A l’estiu també s’imparteix un curs intensiu de nivell bàsic i hi ha grups de conversa.
 
D’altra banda, l’alumnat també té la possibilitat de fer els exàmens que acrediten els coneixements de llengua catalana i que convoca anualment l’Institut Ramon Llull al maig i al novembre. Com a dada significativa, val a dir que els darrers 10 anys s’han inscrit a les proves més de 1.500 persones.
 
Aules de Català, més de 300 alumnes inscrits
 
Tres-cents alumnes ha estat la xifra d’inscrits en el curs 2014-2015, una majoria no-catalanoparlant, principalment entre els més joves i els nens. Les edats oscil·len entre els 20 i els 70 anys, però també s’organitzen classes per als infants i adolescents, entre els 5 i els 12 anys.
 
Titelles en català els dissabtes
Un dissabte al mes, pel matí, té lloc al CCBlanquerna una sessió de titelles en català i en castellà, un espectacle adreçat al públic infantil i familiar que és molt ben acollit.
 
Sant Jordi: Classe Zero

El mes d’abril, amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, la delegació del Govern a Madrid organitza, des de fa vuit anys, la Setmana de la Cultura Catalana que, a més de diverses activitats culturals inclou una Classe Zero de català. La Classe Zero és una aula d’iniciació adreçada a persones que desconeixen la llengua catalana i que desitgen aprendre-la. Durant 45 minuts reben les nocions més bàsiques de la mà de professorat català al Centre Cultural Blanquerna (c/Alcalá, 44). Per a aquestes activitats, la delegació també compta amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.
 
A més, en la darrera Setmana de la Cultura Catalana 2015 es van lliurar els premis de la primera edició del Concurs de microrelats Aules de Català. 
 
 
Per a més informació Aules de Català a Madrid:
Tel. 91 524 1004 (de 9.00 a 14.00 h)
Centre Cultural Blanquerna
C/ Alcalá, 44 –Madrid-Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable premsa
    Montserrat Llor