Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

ENERGIA

Empresa i Coneixement autoritza el Pla d'Inversió anual d'Endesa a l'incorporar un increment del 50% de les partides destinades a les comarques de Lleida

·     L’augment de la inversió respon a les condicions que havia establert la Generalitat per millorar la qualitat del subministrament elèctric a la zona
 
·     Empresa i Coneixement obre un expedient informatiu a Endesa com a conseqüència dels resultats obtingut pels enregistradors col·locats a la xarxa de Lleida el mes de juny
 
El departament d’Empresa i Coneixement ha donat el seu vistiplau al Pla d’Inversió anual presentat per la distribuïdora elèctrica Endesa per al 2018, després que l’empresa hagi incrementat un 50% la inversió destinada a millorar la qualitat del subministrament elèctric a les comarques de Lleida. Aquest augment de la inversió –que passarà dels 14 als 21 milions d’euros- té com a objectiu millorar la qualitat del subministrament elèctric de la zona, i ha de comportar la reducció dels microtalls que afecten els usuaris i que perjudiquen tant el benestar de les persones com la competitivitat de les empreses.
 
El nou Pla d’Inversió elaborat per Endesa recull actuacions com la instal·lació de telecomandaments a la xarxa de mitja tensió, la renovació d’aïllaments o el mallat de línies, entre d’altres, que han de contribuir a reduir el nombre d’interrupcions i a facilitar la reposició del servei. Aquestes mesures s’aplicaran a les comarques de la Noguera, l’Urgell, l’Alt Urgell, el Segrià, el Pallars Jussà, la Segarra, el Pla d’Urgell, les Garrigues, la Vall d’Aran i el Pallars Sobirà.
 
Endesa va presentar el seu pla anual d’inversió per a l’any 2018 el passat mes de febrer, i la Generalitat va emetre un informe favorable condicionat a l’execució de les obres necessàries per pal·liar els efectes de la nevada del mes de març, i a la realització d’estudis sobre la qualitat del producte i sobre l’estat de la xarxa a les comarques de Lleida. Les modificacions presentades per Endesa donen resposta a aquests condicionants plantejats per la Generalitat. 
 
Obertura d’un expedient informatiu
 
El departament d’Empresa i Coneixement ha obert un expedient informatiu a Endesa a conseqüència de diferents petites interrupcions o microtalls del subministrament elèctric a diversos abonats de Lleida i Albesa entre els dies 2 i 9 de juny de 2017. L’objectiu és recopilar tota la informació necessària per determinar la causa d’aquestes interrupcions i si són constitutives de deficiència en el servei de subministrament elèctric.
 
Aquest expedient és fruit dels resultats obtinguts pels enregistradors que va instal·lar el departament d’Empresa i Coneixement a diferents punts de la xarxa elèctrica de Lleida el passat mes de juny per comprovar la qualitat del subministrament de la zona. Aquesta mesura forma part del procés d’auditoria de la xarxa de distribució de la demarcació endegat per la Generalitat després que els alcaldes de diferents municipis denunciessin l’elevat nombre de microtalls i reivindiquessin la necessitat de millorar el subministrament elèctric als seus municipis.
 
Paral·lelament a aquesta actuació, des del passat mes de setembre el departament d’Empresa i Coneixement està tramitant un expedient sancionador a Endesa per la interrupció del subministrament elèctric que es va produir a la província de Lleida els dies 24, 25, 26 i 27 de març. L’expedient parteix de la consideració que la companyia va interrompre el subministrament i va incomplir els terminis de reposició del servei, supòsits qualificats com a molt greus, i proposa una sanció de 2,8 milions d’euros.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes:
 
A Twitter:  @empresacat
A Facebook: @empresacat
Al canal de Youtube: Empresacat


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Titular
    Ramon Farré Roure
  • Responsable premsa
    Òscar Roqué