Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'Institut Català de les Dones destina 165.000 euros als Serveis d'Informació i Atenció a les Dones de les Terres de l'Ebre

L'ICD incrementa enguany un 30 % el suport econòmic als serveis dels consells comarcals del Montsià, Ribera de l'Ebre, la Terra Alta i al de l'ajuntament de Tortosa

La presidenta de l'ICD, Marta Selva, ha signat aquest matí amb els consells comarcals del Montsià, Ribera de l'Ebre, la Terra Alta i l'ajuntament de Tortosa el suport econòmic que l'ICD ofereix als Serveis d'Informació i atenció a les dones

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Marta Selva, ha signat aquest matí amb els consells comarcals del Montsià, Ribera de l’Ebre, la Terra Alta i l’ajuntament de Tortosael suport econòmic i de col·laboració que l’ICD ofereix als Serveis d’Informació i atenció a les dones (SIAD) per als anys 2009 i 2010.
 
Els SIAD són serveis que donen informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres.
 
L’ICD invertirà en dos anys 165.000 € per reforçar l’atenció a les dones que ofereixen els SIAD de les comarques de les Terres de l’Ebre. Enguany s’hi invertiran 75.000 €. Aquesta xifra suposa un increment del 30 % respecte les ajudes atorgades a aquests serveis l’any 2008. L’any 2010 hi ha prevista una inversió de 90.000 €.
 
Amb aquesta iniciativa, l’ICD promou la consolidació i/o creació d’espais de referència que atenguin les demandes de les dones amb criteris d’equilibri territorial i universalitza l’accés a aquests serveis. És en aquest context que cal destacar la creació d’un nou servei d’aquestes característiques per part del Consell Comarcal de la Terra Alta.
 
El suport de l’ICD, òrgan adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania,  als ens locals per als SIAD es concreta per primera vegada en un contracte programa bianual que articula nous mecanismes de coordinació entre administracions per reforçar aquests serveis i incrementar l’eficàcia de l’atenció a les dones.
 
Els contractes programa per al desenvolupament d’aquests serveis municipals o comarcals permetran enfortir l’atenció a les dones a tot l’àmbit territorial català. També donen compliment a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, que defineix els SIAD com serveis que incrementen l’eficàcia en l’actuació envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.
 
Els contractes programa signats avui suposen la inversió següent:
 
SIAD
2009
2010
Consell Comarcal del Montsià
30.000 €
30.000 €
Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
20.000 €
20.000 €
Ajuntament de Tortosa
20.000 €
20.000 €
Consell Comarcal de la Terra Alta
5.000 €
20.000 €

Els nous contractes programa se signen en el marc d’un acord de col·laboració entre l’ICD i les entitats municipalistes, Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis i Comarques per al desplegament i funcionament dels SIAD.
 
L’objectiu de l’ICD amb aquesta iniciativa és enfortir les polítiques locals de suport a les dones i promoure la consolidació i/o creació d’espais de referència que atenguin les seves demandes.
 
L’ICD assessora i dóna suport econòmic als projectes dels ens locals des de l’any 2005, quan es va crear una convocatòria de subvencions específica. L’aportació de l’ICD a les polítiques de dones que desenvolupen els ens locals ha suposat una inversió entre els anys 2005 i 2008 de 9.945.453€.


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Titular
    Xavier Pallarés i Povill
  • Responsable premsa
    Àngels Caparrós