Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Govern atorga prop de 500.000€ en ajuts a 12 iniciatives empresarials de la Terra Alta

o A més a més, 15 empreses també podran optar a crèdits tous per un valor total d'1'2M€ o Les subvencions que s'han concedit permetran garantir 270 llocs de treball i crear-ne 60 de nous

El Govern ha concedit en aquesta convocatòria d'ajuts del Pla d'Iniciatives de Dinamització Comarcal (IDC) subvencions per valor de 463.832 euros a 11 empreses de la comarca de la Terra Alta i a l'Ajuntament de Gandesa per a portar a terme el projecte de creació d'un viver d'empreses a la capital de la comarca.

A més, 15 empreses, 11 de les quals ja han rebut també una subvenció, podran optar a un crèdit bancari amb condicions preferents. El valor total d’aquests crèdits és d’1,2 milions d’euros.
 
Les empreses beneficiàries d’aquesta convocatòria es troben instal·lades als municipis de Gandesa, Batea, la Fatarella i Corbera d’Ebre. Les subvencions atorgades i els crèdits permetran garantir la continuïtat de 270 llocs de treball i la creació de 63 nous llocs en els propers tres anys. Una xifra important tenint en compte que el nombre d’aturats aquest mes de juny a la comarca era de 442. La Terra Alta té 28,7 centres de cotització per cada 1.000 habitants, una xifra 8 punts inferior a la mitjana de Catalunya. Els centres de cotització són un indicador de l’activitat econòmica ja que són gairebé equivalents al nombre d’empreses instal·lades en aquell territori.
 
D’entre les iniciatives econòmiques subvencionades d’aquesta comarca, destaca la compra de terrenys per a la construcció d’un viver d’empreses a Gandesa que porta a terme l’ajuntament de la capital de la Terra Alta. Aquest projecte ja va ser beneficiari de l’anterior convocatòria del pla d’IDC.
 
En aquest sentit, l’any passat l’Ajuntament de Gandesa amb 9 empreses més de la comarca van rebre ajuts per un import de 420.159€, als quals s’han de sumar també els 1’2 milions d’euros en crèdits tous que també es van concedir a 9 empreses.
 
Entre les empreses subvencionades en les dues convocatòries es troba Carrosseries Alazor SL que ha aprofitat els ajuts, d’una banda, per mecanitzar les seves instal·lacions, i de l’altra, per diversificar el seu producte. Així, a més de les carrosseries del sector de l’automoció està treballant en la creació de mobiliari urbà ecològic. Una proposta que es pot veure en un parc infantil de Gandesa i que permet il·luminar l’espai, utilitzant l’energia solar, alhora que servei per a d’altres usos, com bancs per seure o jardineres.
 
En el conjunt de les quatre comarques: l’Anoia, el Pallars Jussà, el Ripollès i la Terra Alta, el Govern ha concedit 1,8 milions d’euros en subvencions i 4,3 milions d’euros en crèdits amb condicions favorables a una seixantena d’empreses en la segona convocatòria del pla d’IDC. L’objectiu del pla és estimular i impulsar l’activitat econòmica per tal de desenvolupar un entorn socioeconòmic que afavoreixi la permanència de la població.Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Titular
    Xavier Pallarés i Povill
  • Responsable premsa
    Àngels Caparrós