Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

EL CODE PORTA A TERME UN NOU TRACTAMENT CONTRA LA MOSCA NEGRA AL RIU EBRE

Per aquest tractament, el Consorci preveu la utilització de 2.400 litres de BTI.

El Consorci dels Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (CODE) portarà a terme aquest dijous, 17 de maig, un nou tractament per combatre la mosca negra, que des de l'any 2005 afecta les Terres de l'Ebre. Aquest dijous es llançaran 2.400 litres del producte anomenat BTI, Bacillus Thuringiensis Israeliensis, i que s'utilitza per al tractament d'aquest insecte, que viu al voltant de la vegetació propera a rius i torrents.

Les condicions climatòlògiques dels darrers mesos han permès que el cabal del riu creixé considerablement i netegés de macròfits el riu Ebre. En aquest sentit, els mostrejos realitzats pel CODE, previs al tractament, no constates una gran quantitat de larves de mosca negra però, l'objectiu és aconseguir reduir-ne la població per evitar problemes els propers mesos, més càlids i més adients perquè aquest simúlid vagi en augment i, per tant, continuïn amb els tractaments.

Així, un cop la Condeferació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) hagi reduït fins als 250m3/s el cabal de l'Ebre, els tècnics del CODE començaran el tractament. Serà cap a dos quarts o set del matí, tindrà una durada de dues hores i es portarà a terme a 6 punts del riu: Ascó, Garcia, Miravet, Benifallet, Xerta i Bítem - Illa de Bou -.

Aquest és el segon tractament que fa el CODE durant aquest 2007 i es preveu vagin repetint-se cada tres o quatre setmanes aproximadament. Amb tot, el Consorci realitza periòdicament mostrejos per conèixer la densitat de larves de mosca negra que hi ha al riu i actuar-hi. De moment, no hi ha però establert un calendari, ja que fou l'any 2006 quan començà a aplicar-se el tractament de BTI contra la mosca negra i, per tant, caldrà esperar uns anys per poder establir una sistematització.

La mosca negra és un insecte de mida petita (3-6mm), de color fosc (negre-gris), el cos ple de pèls curts, antenes i potes curtes i ales més grans. El seu hàbitat és la vegetació a rius i torrents i la posta d'ous a l'aigua, en cursos ràpids o en la vegetació de la vora o substrats de rius. Tenen l'activitat durant el dia i són picadores, especialment agressives les femelles, provocant molèsties i problemes de salut a les persones. Són picades doloroses, sobretot fetes durant el dia, amb un punt central vermell i una inclamació destacable, normalment sagnant. Per això, es recomana portar roba de colors clars, màniga llarga, pantalons i mitjons, quan s'hagin de fer activitats a l'esterior de les cases i, especialment vora el riu.


Cercador

Cercador

Destaquem

 • El 130è president

  La web del president de la Generalitat, Carles Puigdemont

 • Govern.cat

  Tota l'actualitat de l'Executiu, al nou web Govern.cat.

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

 • Rodes de premsa

  Les rodes de premsa del Govern des de 1998

Departament

 • Responsable premsa
  Àngels Caparrós