Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Es posa en marxa un operatiu de control d'abocaments a la badia del Fangar

La Delegació del Govern prepara una reunió amb el sector per avaluar la situació i proposar actuacions conjuntes

Arran de la darrera mortalitat de cria d'ostra a la badia del Fangar, causada segona indicis dels tècnics per algun pesticida no autoritzat, la Delegació del Govern ha decidit muntar un operatiu de vigilància per prevenir possibles abocaments il·legals i, al mateix temps, preveu una reunió amb el sector marisquer per avaluar-ne la situació.

La Delegació del Govern ha decidit muntar un operatiu de vigilància per prevenir possibles abocament il·legals de pesticides, arran de la darrera mortalitat de cria d'ostra a la badia del Fangar.

Tots els indicis recollits pels tècnics apunten que la mortalitat estaria causada per algun pesticida no autoritzat en arrossars, que hauria arribat en les darrers hores a la badia a través de la xarxa de reg. La hipòtesi "en què es treballa és la d'un possible abocament molt puntual, que es podria repetir els propers dies però, en cap cas, és generalitzat" - indicava el delegat del Govern, Lluís Salvadó.

Davant d'aquest risc, la Delegació del Govern, en col·laboració amb el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAAR) i el de Medi Ambient i Habitatge (MAiH), han decidit muntar un operatiu de control en determinats punts de l'hemidelta esquerre per prevenir nous abocaments incontrolats.

No obstant, el delegat afegeix que "en cap cas es pot responsabilitzar el sector arrossaire de males pràctiques agrícoles, sinó d'algun focus contaminant molt localitzat, que està causant greus perjudicis al sector marisquer per aplicar un pesticida no autoritzat".

Igualment, recorda, que des del Pla Integral de Protecció del Delta de l'Ebre (PIPDE), hi ha prevista la implementació de filtres verds que han de tenir la funció de depurar de forma natural les aigües de la xarxa de desguàs dels arrossars prèviament a la sortida a les badies, evitant així els possibles riscos per tractametns amb productes no autoritzats.

En els propers dies, es preveu una reunió entre representants del Govern a l'Ebre i el sector marisquer per avaluar la siutació i proposar actuacions conjuntes.


Cercador

Cercador

Destaquem

 • El 130è president

  La web del president de la Generalitat, Carles Puigdemont

 • Govern.cat

  Tota l'actualitat de l'Executiu, al nou web Govern.cat.

 • Twitter del Govern

  Seguiu @govern per conèixer el dia a dia i els posicionaments polítics de l'executiu

 • Govern transparent

  Web Transparència: Govern, acció pública i gestió dels recursos

 • Rodes de premsa

  Les rodes de premsa del Govern des de 1998

Departament

 • Titular
  Xavier Pallarès i Povill
 • Responsable premsa
  Àngels Caparrós