Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Es presenta la Guia institucional transfronterera, la primera que retrata les realitats administratives de banda i banda dels Pirineus

Neix en el marc de l'Eurodistricte i pretén facilitar la cooperació transfronterera

Avui, el delegat territorial del Govern, Jordi Martinoy i el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Jordi Fernández-Cuadrench presenten una nova eina per fomentar la cooperació transfronterera entre institucions. 
Presentació de la guia transfronterera

El departament de la vicepresidència de la Generalitat de Catalunya i el Consell General dels Pirineus Orientals han editat una Guia institucional transfronterera que retrata de manera sintètica el panorama de les institucions polítiques presents a banda i banda de la frontera.  Aquesta primera aproximació cap a les realitats administratives respectives és inèdita, i permet copsar de manera àgil el marc competencial i l’abast territorial de cada institució presentada: Generalitat de Catalunya, Estats, Consell General, Consell Regional, Diputació, Consell Comarcal, Municipi, Comunitat de Comunes o d’Aglomeració...
 
Aquesta guia bilingüe català-francès s’ha concebut amb l’objectiu de millorar la comprensió mútua, donar a conèixer els actors en presència i pretén incentivar la cooperació transfronterera entre les administracions concernides, però també entre institucions, associacions i la ciutadania per promoure projectes culturals, socials, esportius i de tot tipus.
 
La Guia Institucional Transfronterera pretén també ajudar a superar els diversos obstacles nascuts del desconeixement de les realitats institucionals recíproques, especialment pel que fa als territoris de proximitat que composen l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer. La guia, que estarà disponible a totes les institucions presents a la mateixa, permetrà als tècnics i càrrecs electes entendre millor les competències de cadascuna de les administracions.
 
Cal recordar que aquesta guia, de 136 pàgines, s’emmarca en l’acord institucional que existeix entre la Generalitat de Catalunya i el Consell General dels Pirineus Orientals. Aquest acord marc pretén fomentar la cooperació transfronterera. Dins el marc d’aquest acord s’hi inclou la Guia Associativa Transfronterera que es presentarà més endavant.
 
Per acabar, la Generalitat de Catalunya i el Consell General convoquen cada any, des del 2008, el Fons Comú d’ajuts per a projectes transfronterers. En els darrers dos anys, han estat subvencionats una seixantena de projectes transfronterer per un valor de 400.000 euros. Enguany, les bases de la convocatòria sortiran durant el proper mes de març.
 
25 de febrer de 2010Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable premsa
    Joaquim Lladó