Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

S'obre la darrera convocatòria del Pla d'Iniciatives de Dinamització del Ripollès per al 2010

El delegat del Govern destaca que "s'apostarà per projectes empresarials madurs i que creïn ocupació"

Es redueix el període de carència i d’amortització dels projectes per facilitar així l’obtenció de l’aval bancari
El president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, el president Executiu de Gutmar i d'Aquiles Robotics Systems, Joan Martorell, el director dels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa, David Mascort, i el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, durant la visita a Aquiles Robotics

La tercera i darrera convocatòria del Pla d’Iniciatives de Dinamització (IDC) del Ripollès ja està marxa. Fins el proper 5 de març les empreses, les institucions sense ànim de lucre i els ens locals de la comarca poden presentar els seus projectes empresarials que permetin estimular l’activitat econòmica i donar suport al teixit productiu del Ripollès. La convocatòria 2010 preveu destinar ajuts per valor de 500.000 € i préstecs per 1.500.000 €, el mateix que en les altres dues darreres convocatòries.   
 
El delegat del Govern, Jordi Martinoy, acompanyat del director dels serveis territorials d’Innovació, Universitats i Empresa, David Mascort, ha visitat avui l’empresa Aquiles Robotics de Ripoll i s’ha reunit amb el president executiu de Gutmar i Aquiles Robotics Systems, Joan Martorell. El delegat ha destacat que “aquesta tercera convocatòria ens ha de permetre incentivar projectes empresarials madurs i fer aflorar iniciatives com la de l’empresa Aquiles Robotics Systems, que s’instal·len a la comarca i que tenen un alt component tecnològic”. L’empresa ha rebut en la passada convocatòria del Pla un ajut que incloïa un préstec de 197.900€ per la línia de prototips, perifèrics i bancs de proves, un suport que els ha permès iniciar la seva activitat a la comarca.
 
 
La tercera convocatòria del Pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal pretén apostar per projectes empresarials madurs i que creïn ocupació. Per això, ha introduït dues novetats molt destacades: en primer lloc, es redueix el període de carència i el d’amortització dels projectes que es presentin. Si en les dues anteriors edicions els terminis eren de 5 anys de carència i 10 d’amortització, en aquesta s’han establert 2 de carència i 8 d’amortització. Amb aquesta modificació es pretén fer més assequible l’obtenció de l’aval bancari per part de les empreses, requisit indispensable per formalitzar l’ajut. En segon lloc, s'amplien  també els límits màxims de subvenció que en el marc regulador de la Unió Europea pot rebre una empresa, ja que la present convocatòria  s'ha acollit al  nou marc temporal impulsat per la UE per fer front a la crisi financera. Si en anteriors convocatòries el règim de mínimis permetia  una ajuda màxima a una empresa de 200.000€ en tres anys, ara aquest límit s'amplia a 500.000€ (del 1 de gener de 2008 a 31 de desembre de 2010). Les empreses i entitats públiques i privades podran optar aquest any a presentar les seves sol·licituds per via telemàtica mitjançant l’Oficina Virtual de Tramitació.
 
Les dues convocatòries anteriors han donat suport a 30 projectes empresarials de 21 empreses de la comarca i 6 ajuntaments o ens locals. S’estima que els ajuts del pla han permès crear al Ripollès al voltant de 30 llocs de treball. El Govern va aprovar el 22 de gener de 2008 el Pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal (IDC) per a les quatre comarques de Catalunya amb més necessitat de reactivació econòmica (Anoia, Pallars Jussà, Ripollès i Terra Alta), un pla que s’ha ampliat geogràficament en la present convocatòria a totes les comarques de les Terres de l’Ebre.
 
Girona, 19 de febrer de 2010
Servei de Premsa i ProtocolDepartament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable premsa
    Joaquim Lladó