Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El president del Parlament i el conseller de Cultura inauguren diumenge a Bellpuig el teatre Armengol

L'edifici que acull el teatre va ser inaugurat el 1947

El president del parlament de Catalunya, Joan Rigol, i el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, inauguraran diumenge vinent, 6 d’abril, a les sis de la tarda, a Bellpuig (Urgell), les obres de reconstrucció de l’antic teatre cinema Goya (Plaça Ramon Folch, 17), que en aquesta nova etapa rebrà el nom de teatre Armengol. Acompanyarà el conseller el coordinador territorial de Cultura a Lleida, Francesc Vidal, i l’alcalde de Bellpuig, Josep Pont i Sans. Durant la inauguració oferiran un concert l’orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i la Bellpuig Cobla.

L’equipament cultural reformat, de titularitat municipal, ha passat a denominar-se Armengol en memòria de Josep Armengol Roca, l’antic promotor i propietari de la sala, projectada per l’arquitecte Manuel Cases i Lamolla i inaugurada el 1947.

El teatre és un edifici d’estil monumental construït amb maons que imiten elements arquitectònics clàssics. Les obres de rehabilitació han inclòs la renovació de tota la sala per adequar-la a les exigències de qualitat, seguretat i comoditat dels teatres moderns. El teatre Armengol disposa d’una platea de 264 butaques; 26 llotges amb un altres 104 seients, i un amfiteatre de 136 butaques i amb la capacitat de poder-se ampliar amb un centenar més.

Barcelona, 4 d’abril de 2003


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias