Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Mr. Stone torna aquest estiu per descobrir els secrets més ben guardats del Monestir de Santes Creus i el Castell de Miravet

  • Aquesta activitat familiar pretén apropar la història dels monuments als més petits d’una forma atractiva i adequada per a la seva edat

L’intrèpid Mr. Stone viurà un estiu ple d’aventures descobrint els secrets i les curiositats més ben guardades del Reial Monestir de Santes Creus i del Castell de Miravet. Aquest personatge imaginari és el fil argumental de l’activitat familiar que pretén donar a conèixer la història dels monuments catalans als més petits de la casa.
 
Així doncs, aquest viatger, que volta pel món buscant llocs únics i extraordinaris, intentarà esbrinar, amb l’ajuda dels nens i nenes i les seves famílies, diversos misteris. A Santes Creus, s’enfrontaran plegats al secret de les tombes reials del Monestir de Santes Creus. Els caldrà resoldre diversos enigmes per desvelar un gran misteri: qui està enterrat a les tombes de Santes Creus?
 
Durant l’activitat es realitzen diverses manualitats, com la construcció del monestir o la creació d’un capitell a partir de la iconografia del claustre. Finalment, les famílies descobreixen qui està enterrat a l’església del monestir.
 
Mr. Stone també tindrà protagonisme aquest estiu al Castell de Miravet després que el nostre Indiana Jones particular també s’endinsi en el misteri dels templers. Els seus mapes serviran per viatjar al passat templer del castell d’aquest municipi de la Ribera d’Ebre, on, fins i tot, alguns personatges de l’època recobraran vida per explicar als nens i nenes participants la història d’aquest monument.
 
Aquesta activitat està pensada per fer arribar la història dels monuments catalans de manera rigorosa, però, alhora, d’una forma atractiva i adequada per a la seva edat a nens i nenes de 5 a 12 anys .
 
Mr Stone i el secret de les tombes reials de Santes Creustindrà lloc l’últim dissabte dels mesos de juliol, agost i setembre en dues sessions, a les 12h i a les 17h. Al Castell de Miravet, en canvi, l’activitat de Mr. Stone i el misteri dels templerstindrà lloc els dissabtes 4 d’agost i 1 de setembre, també a les 12h i a les 17h. Podeu fer les reserves a reservesmonuments.acdpc@gencat.cat  o al telèfon 977638329.
 
Les aventures de Mr. Stone formen part de ‘Viu el Patrimoni’, el programa cultural d’estiu que cada any organitza l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’apropar el patrimoni cultural a la ciutadania i que descobreixi de manera diferent alguns dels monuments d’arreu de Catalunya, a partir d’iniciatives culturals ben diverses. A les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre hi ha previstes activitats al Reial Monestir de Santes Creus, el Castell Monestir d’Escornalbou, el Castell de Miravet i la Cartoixa d’Escaladei. 
 
 
Més informació sobre el programa Viu el patrimoni, en el link:
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias