• Inici >
  • Cultura  >
  • El Consorci per a la Normalització Lingüística,...
Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Consorci per a la Normalització Lingüística, obert per vacances

· El CPNL assoleix 3.522 inscripcions per a més de 183 cursos d'estiu · Gairebé un 90 % de l'oferta d'estiu són cursos inicials i bàsics

 

Un any més, l’estiu ja no és cap impediment per aprendre català. El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) programa més de 183 cursos intensius des de finals de juny fins al setembre, pensats sobretot per a aquelles persones que durant el curs habitual no poden combinar-se els horaris per assistir a classe, o bé perquè han arribat fa poc a Catalunya i necessiten coneixements bàsics accelerats de llengua.
Els diferents centres de normalització lingüística repartits per 22 punts de tot el territori, amb 146 punts de servei i d’atenció al públic, atenen les necessitats formatives que detecten a l’entorn, amb una planificació de cursos organitzats nivells, horaris i modalitats flexibles i adaptables, per facilitar al màxim l’aprenentatge.
En aquest sentit, ja s’han programat arreu de Catalunya més de 183 cursos durant aquest període, un 73,6 % dels quals són de nivell bàsic; un 15,7 %, de nivell inicial, i un 10,5 %, específics i  complementaris.
Pel que fa al nombre d’inscripcions, 3.522 persones s’han matriculat a l’oferta d’estiu. Un 96,3 % d’aquestes inscripcions corresponen als cursos inicials i bàsics.
Els cursos inicials són cursos adreçats a persones nouvingudes, que no entenen el català i que volen adquirir les habilitats orals de comprendre i fer frases simples, que els permeti actuar mínimament en situacions quotidianes. Els cursos bàsics responen a la finalitat que l'aprenent, quan completa el nivell, pugui resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana.
Per la seva banda, els cursos específics permeten millorar la pràctica oral i escrita de la llengua i comunicació, practicar aspectes concrets de gramàtica o adquirir coneixements lingüístics específics dels seus àmbits professionals.
El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.
 
El Consorci és compromís i servei
La prioritat del Consorci per a la Normalització Lingüística és donar resposta a les persones amb menys habilitats comunicatives en llengua catalana, que necessiten introduir-se a l’aprenentatge del català, per poder-se desenvolupar amb normalitat i amb igualtat d’oportunitats, sobretot per accedir al món laboral, o per promocionar-hi, però també per viure amb naturalitat totes les dimensions de la vida en societat: a les botigues, a les entitats, a l’escola, a l’administració, a la feina, etc.
L’ambient d’estiu propicia la trobada relaxada i distesa entre els alumnes, la qual cosa afavoreix la conversa espontània i la comunicació desinhibida entre els aprenents que s’estan iniciant en la llengua catalana.
El servei que fa el Consorci amb l’apropament de la llengua a les persones que hi presenten més dificultats és, sens dubte, una contribució a la construcció d’una societat catalana plural i diversa, cohesionada socialment i vertebrada a l’entorn de la llengua.
Certificats oficials
Els cursos de català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci són equivalents als certificats oficials de la DGPL i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).
Consorci per a la Normalització Lingüística
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística (CNL) i més de 140 punts de servei.

El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, la participació de la qual és majoritària, i per tant, resta subjecte al seu règim pressupostari i de control.

L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa, la complicitat i el compromís dels diferents ens que en formen part, així com també d’institucions privades, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.
 
 
 
Per ampliar aquesta informació:
Contacte CPNL
Directora de l’Àmbit de Projecció
Consorci per a la Normalització Lingüística
Viqui Sanz (vsanz@cpnl.cat)
93 272 31 12
 
Juny de 2018


foto foto cursos d'estiu

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias