• Inici >
  • Cultura  >
  • L'assistència als equipaments de referència...
Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

L'assistència als equipaments de referència del Sistema Públic d'Equipaments Escènics i Musicals de Catalunya supera el mig milió d'espectadors

El nombre d’assistents als teatres i auditoris públics de referència integrats en el Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals (SPEEM) durant l’any 2017 va ser de 536.113 espectadors, un 8,4% més respecte l’any 2016.
 
L’SPEEM és el conjunt organitzat d’entitats titulars d’equipaments escènics i musicals que promouen programacions escèniques i musicals a tot el territori. Els teatres i auditoris de referència són els equipaments escènics i musicals locals multifuncionals (E3) de municipis de més de 50.000 habitants o capitals de comarca de més de 15.000 habitants, que tenen un mínim de dues sales amb programació professional estable.
 
Actualment, hi ha integrats en aquesta tipologia els municipis de: Badalona, Girona, Granollers, Figueres, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Viladecans.
 
Àmbits i espectacles
Aquests equipaments van programar un total de 1083 espectacles i concerts durant l’any 2017, 823 de producció catalana (76% del total), 157 de producció estrangera i 103 de la resta de l’estat.
 
D’aquests 536.113 espectadors, 287.500 van assistir a espectacles d’arts escèniques (200.697 teatre, 56.173 circ i 30.630 dansa), 234.011 a concerts i 14.602 a espectacles multidisciplinaris.
 
Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals
L’SPEEM és el  conjunt organitzat d’entitats titulars d’equipaments escènics i musicals participats per l’Administració de la Generalitat i d’ens locals que promouen programacions escèniques i musicals amb l’objectiu de consolidar l’activitat cultural als municipis catalans i de distribuir-la homogèniament.
 
Els equipaments de l’SPEEM es classifiquen en: equipaments escènics i musicals nacionals, equipaments escènics i musicals locals multifuncionals (E3), equipaments escènics i musicals bàsics (E2) i altres espais i musicals locals (E1).
 
L’organització en xarxa dels diferents equipaments escènics de Catalunya eviten les duplicitats en les programacions públiques d’arts escèniques i musicals, i suposa un millor aprofitament dels recursos tècnics i econòmics que s’hi destinen.


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias