Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El mNACTEC organitza el segon cicle literari "Lletres i societat industrial"

  • S’hi presentaran les obres La filla de l’escocès, de Carme Melchor; Temps de llum, de Sílvia Tarragó, i La noia de la Pirelli, de Plàcid Garcia-Planas i Gemma Saura
  • L’objectiu del cicle és donar a conèixer aquelles obres literàries recents que retraten un context de canvi social, resultat dels processos d’industrialització a Catalunya

 
El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) organitza el segon cicle de presentacions de llibres “Lletres i societat industrial”, que gira al voltant de la ciència, la tècnica i la societat industrial. Les obres que es presentaran són: La filla de l’escocès, de Carme Melchor; Temps de llum, de Sílvia Tarragó i La noia de la Pirelli, de Plàcid Garcia-Planas i Gemma Saura.
 
L’objectiu del cicle és donar a conèixer aquelles obres literàries recents que retraten o s’ambienten en un context de canvi social, resultat dels processos d’industrialització a Catalunya, i aprofundir també en la vessant més tècnica d’aquests canvis històrics i socials. Els àmbits industrials que s’aborden en el cicle són el comerç, l’aeronàutica i el naixement de la societat industrial.
 
Les presentacions són gratuïtes i s'ha de fer reserva prèvia al web del mNACTEC. El calendari del cicle és el següent:
 
·         Dimarts 20 de febrer de 2018, a les 18.30 h | Presentació del llibre La filla de l’escocès de Carme Melchor. Amb la participació de: Carme Melchor, autora del llibre; Josep Lluch, editor, i Rosa Serra, historiadora. 
 
·         Dimarts 6 de març de 2018, a les 18.30 h | Presentació del llibre Temps de llum, de Sílvia Tarragó. Amb la participació de: Sílvia Tarragó, autora del llibre; Rosario Gómez, editora, i Antoni Gras, responsable de Planejament i Patrimoni Històric d’FGC.
 
·         Dimarts 20 de març de 2018, a les 18.30 h | Presentació del llibre La noia de la Pirelli, de Plàcid Garcia-Planas i Gemma Saura. Amb la participació de: Plàcid Garcia-Planas i Gemma Saura, autors del llibre; Glòria Guasch, editora, i Albert Tubau, historiador.
 
 
 
El mNACTEC
El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.
 
La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.
 
 
Més informació
 
 


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias