Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El programa 'Una mà de contes' estrena dos capítols creats en el marc de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya

  • A partir del divendres 12 de gener, aquest espai de Televisió de Catalunya estrenarà cinc contes nous

El programa de Televisió de Catalunya Una mà de contes comença l’any estrenant cinc nous capítols, dos d’ells creats arran de la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull a la passada Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya on Catalunya i les Illes Balears foren el convidat d’honor.

Es tracta, concretament, d’“El Gentil i els tres savis” (que s’estrenarà el 26 de gener) i “La nena i la Lluna” (que s’emetrà el 2 de febrer) que s'han produït com a resultat de la invitació que l'Institut Ramon Llull va oferir al programa Una mà de Contes amb motiu de l'última edició de la Fira del llibre infantil i Juvenil de Bolonya. Per a l'ocasió, a més de produir aquests dos nous capítols, es va elaborar un tutorial a la pàgina web del programa, a l’abast de tots els públics i amb l’objectiu de gaudir i aprendre amb els més de 70 títols en italià de la col·lecció d'Una mà de contes. El capítol “El Gentil i els tres savis”, és una adaptació del text de Ramon Llull realitzada per la Maite Carranza i il·lustrada per l’Àfrica Fanlo. Aprofitant el treball comparatiu que va realitzar Ramon Llull entres les diferents religions del seu temps, l'adaptació per a Una mà de contes, intenta posar en relleu, sense al·lusions religioses explícites, valors com el diàleg i la convivència entre diferents maneres d'entendre les coses i de compartir la vida.

 
Per la seva banda, “La nena i la Lluna” és un conte il·lustrat per l'artista italiana Cristina Spanò, a partir de dibuixos realitzats pels alumnes de primària de l'escola Monterumici de Bolonya durant el taller de dibuix organitzat per l’Institut Ramon Llull a la Biblioteca Sala Borsa de Bolonya. El text, del també autor italià Antonio Prete, ha estat traduït i adaptat per la Teresa Duran. A partir dels somnis, el conte explica d'una manera màgica i fantàstica, com una nena es fa gran a través d'un misteriós diàleg amb la Lluna.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias