Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya publica el quart número de la revista Eix

  • Inclou un dossier central dedicat a l’impacte social de l’electrificació, una entrevista a Eusebi Casanelles i una visita a La Tèrmica de Roca Umbert amb la cuinera Ada Parellada
  • Destaquen els articles dedicats a la fàbrica de nines Lehmann de Barcelona, a la cobertura que va fer la periodista Irene Polo del conflicte miner de Sallent de 1933 i al nou projecte participatiu Museu al carrer

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el seu Sistema Territorial publiquen al mes de desembre el quart número de la revista Eix. Cultura industrial, tècnica i científica. El dossier central de la revista, La llum que ens va canviar la vida, repassa l’impacte social revolucionari de l’electrificació a Catalunya.
 
El nou número presenta també una entrevista a Eusebi Casanelles, expert en patrimoni industrial i director del mNACTEC entre 1983 i 2013, i una visita a La Tèrmica de Roca Umbert de la mà de la cuinera Ada Parellada. La secció La descoberta es dedica a la història de la fàbrica de nines Lehmann de Barcelona.
El número 4 d’Eix inclou un article dedicat a la cobertura que va fer la periodista Irene Polo del conflicte miner de Sallent de 1933 i un article sobre el nou projecte participatiu Museu al carrer del mNACTEC per inventariar el patrimoni de la societat industrial que es troba als carrers i els paisatges de Catalunya.
La publicació presenta també una ruta turística pel patrimoni industrial d’Andorra i un itinerari de descoberta de la mecanització del camp català a través del Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat de Tàrrega, el Museu de l’Oli de Catalunya, a la Granadella, i la Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí.
Acaben de completar el quart número de la revista els reportatges sobre les séquies de Pinyana i Fontanet, el centenari de l’empresa Pintures Titan i la col·lecció d’ampolles d’aigua Oliver Rodés
 
Eix
La revista Eix és una publicació editada pel mNACTEC i el seu Sistema Territorial que vol donar a conèixer i difondre el patrimoni i la cultura científica, tècnica de la societat industrial a Catalunya. Té un caràcter divulgatiu per arribar al públic general, oferint el contingut d’una manera planera, moderna i rigorosa.
 
La periodicitat de la revista és semestral. Es pot adquirir en museus del Sistema Territorial del mNACTEC, així com a llibreries destacades d’arreu del país. El preu de revista és de 8 euros en els punts de venda, i de 6 euros amb la subscripció anual, que inclou l’entrega a domicili. També està disponible per a consulta o préstec a més de 40 biblioteques públiques d’arreu del país.
 
 
El mNACTEC
El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya. La seva missió és difondre i promocionar el coneixement de la cultura científica, tècnica i industrial i, a la vegada, conservar, estudiar i mostrar la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, molt especialment, la seva implicació i incidència social.
 
La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.


Departament/s

Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias