Twitter   Facebook   Delicious   Yahoo  
Enllaçar | Imprimir

Catalunya i les Illes Balears cooperen per promoure les joguines en català

  • La Direcció General de Política Lingüística de Catalunya acorda d'estendre amb la de les Illes Balears el programa I tu, jugues en català?
  • L’acord permet incrementar el catàleg de jocs i joguines en català, fer-lo conèixer i afegir-hi més establiments col·laboradors

El programa "I tu, jugues en català?" del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), que promou els jocs i les joguines en català, s’ha estès aquest any a les Illes Balears en el marc de la cooperació establerta a la Declaració de Palma, en matèria de llengua i cultura, que van signar els governs de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. 
 
La campanya, que ja s'ha llançat als dos territoris, ha permès ampliar el mapa d'establiments col·laboradors elaborat pel Consorci per a la Normalització Lingüística a les Illes, alhora que el Govern Balear ha creat el seu propi portal per promocionar l'acció, jocsencatalà.cat.
 
A propòsit de l'actuació, Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, ha afirmat "L'extensió de la campanya I tu, jugues en català a les Balears és un exemple clar de cooperació lingüística per promoure l'ús del català als dos territoris, amb efectes multiplicadors  pel que fa a empreses i establiments".
 
Un programa de llarga trajectòria
Les actuacions del Consorci per a la Normalització Lingüística relacionades amb el joc parteixen d'iniciatives vinculades a l’elaboració i la difusió de catàlegs de jocs en diferents municipis dels anys 90. El 2012, s’inicia la campanya «I tu, jugues en català?» al Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, que, posteriorment, es consolida com una actuació estratègica de tot el CPNL, per la bona acollida entre els consumidors i els professionals del sector.
 
El programa compta amb 17 empreses col·laboradores que cedeixen exemplars dels jocs que editen en català per a l'organització, a través dels 22 centres del CPNL, de mostres i tallers per fomentar l’ús del català a través del joc.
 
Alhora, més de 400 botigues de tot Catalunya s'identifiquen amb un expositor i prenen el compromís de fer visibles els jocs i les joguines en català.
Treballar amb el compromís del sector socioeconòmic, en xarxa amb empreses i comerços, contribueix a garantir l’èxit del programa i la implementació en el territori, la qual cosa es complementa amb l’aplicació per a dispositius mòbils «I tu, jugues en català?», tant per a IOS com per a Android, que des del 2015 permet classificar un catàleg amb prop de 650 jocs i les joguines en català per categories o per l’edat de l’usuari, alhora que facilita una llista d’establiments col·laboradors i permet trobar els més propers.
 
Vegeu els establiments a Catalunya i les Balears: http://www.cpnl.cat/jocs/establiments/
 
 


Cercador

Cercador

Destaquem

Departament

  • Responsable comunicació
    Josep Elias